Mitt i Östermalm

Grannar vann – men strippklub­ben är kvar

GRANNAR HOPPAS PÅ NY DOM: ”Fullständi­g katastrof”

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

Den omdiskuter­ade strippklub­ben på Östermalm tvingades stänga strax innan jul. Men snart öpp- nade dörrarna igen. Nu hoppas grannarna på nytt beslut om vräkning redan nästa vecka.

Senast vi skrev om strippklub­ben på Grevgatan hänvisade bostadsrät­tsförening­en Valfisken Mindre till sitt juridiska ombud, advokaten Niclas Lifsten. Han menade då att brf:en blivit grundlurad och att klubben tagit sig in i lokalerna genom att använda falska uppgifter.

– Bostadsrät­tsförening­en är chockad och de kommer vidta alla åtgärder för att verksamhet­en ska upphöra, sa advokaten då. Och de höll vad de lovade. Den 14 december lämnade brf:en in en stämningsa­nsökan till tingsrätte­n som omedelbart gav resultat.

Bara fem dagar senare fattades beslut och den 20 de- cember avhystes klubben från fastighete­n av kronofogde­n.

– Det gick fantastisk­t snabbt, säger Lifsten om processen.

Ärendet hos tingsrätte­n

Men det var en kort lycka för advokaten och hans klienter.

Klubben överklagad­e beslutet till hovrätten som istället valde att tillfällig­t stoppa avhysninge­n. Verksamhet­en var snabbt igång igen.

– Hovrätten menade att tingsrätte­n borde gett motparten en chans att yttra sig innan de fattade beslutet. Så nu är ärendet tillbaka hos tingsrätte­n och vi räknar med ett beslut nästa vecka. För egen del har jag gott hopp om att de ska meddela samma beslut som tidigare, säger Lifsten.

Fullständi­g katastrof

I stämningsa­nsökan från brf:en beskrivs bland annat hur en småbarnsfa­milj i huset känt sig tvungen att hitta nytt boende på grund av den nattöppna hyresgäste­n.

– Det här är en fullständi­g katastrof för de boende. De plågas varje natt av musik och andra störningar från verksamhet­en, säger Lifsten.

Östermalms­nytt har inte lyckats nå klubben Club Heaven för en kommentar.

De plågas varje natt av musik och andra störningar.

 ?? FOTO: ELIN JONSSON ?? GREVGATAN. Strippklub­ben är ”en fullständi­g katastrof för de boende”, enligt advokat Niclas Lifsten.
FOTO: ELIN JONSSON GREVGATAN. Strippklub­ben är ”en fullständi­g katastrof för de boende”, enligt advokat Niclas Lifsten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden