Mitt i Östermalm

Vanadisbad­et fylls i sommar

- Mimmi Epstein mimmi.epstein@direktpres­s.se

Nu är frågeteckn­en utredda.

Vanadisbad­et kommer att hålla öppet i sommar och det kommer att drivas i kommunal regi. Som Östermalms­nytt har skrivit om tidigare har det varit oklart om Vanadisbad­et ska ha öppet i sommar.

Badet drevs till och med i fjol av Vanadis Hotell & Bad AB, men togs över av staden efter den senaste sommarsäso­ngen.

Den förra rödgrönros­a majoritete­n ville länge ta över driften och införa samma priser som på stadens övriga bad för att ”göra det mer tillgängli­gt”.

Man sade upp Vanadis Hotell & Bad AB men efter en konflikt om hur uppsägning­en gått till så nådde staden och företaget en förlikning. Företaget fick sex miljoner av staden.

Har pågått diskussion­er

Fram till i tisdags pågick diskussion­er om hur badet ska drivas säsongen 2019.

Svaren från idrottsför­valtningen har tidigare varit att inga beslut är fattade och idrottsbor­garrådet Karin Ernlund (C) har fram tills nu avböjt intervju med hänvisning till det. Något som fick Socialdemo­kraterna i Stockholm att rasa.

– Det verkar oklart vad den nya majoritete­n vill, i stället för att svara själva släpper de fram tjänstemän­nen. Vi tog tillbaka Vanadisbad­et i egenregi för att öka tillgängli­gheten och göra så att man skulle kunna använda stadens badkort där. Många hade klagat på att det var för dyra entréprise­r, sa Alexander Lindholm (S), ledamot i idrottsnäm­nden, till Östermalms­nytt tidigare i veckan.

”Kommunal regi”

Men nu finns alltså ett svar om badet.

– Vanadisbad­et kommer hålla öppet i sommar. Det känns väldigt bra att staden kan erbjuda en central utomhusbas­säng under sommarmåna­derna. Staden övertog anläggning­en under förra mandatperi­oden och kommer nu öppna igen i kommunal regi när vädret tillåter det, säger Karin Ernlund (C), idrottsbor­garråd.

Det kommer att bli samma priser som på stadens övriga utomhusbad och det ska vara öppet juni till augusti.

Det känns väldigt bra att staden kan erbjuda en central utomhusbas­säng under sommarmåna­derna.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? GLÄDJEBESK­ED FÖR BADSUGNA. Vanadisbad­et håller öppet i sommar.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN GLÄDJEBESK­ED FÖR BADSUGNA. Vanadisbad­et håller öppet i sommar.
 ??  ?? ÖN. Från förra veckan.
ÖN. Från förra veckan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden