Mitt i Östermalm

Här är innerstans första bakluckelo­ppis

- Patrik Wirén

De är vanligtvis placerade en bit utanför citykärnan. Men nu presentera­s en helt ny bakluckelo­ppis – i Värtahamne­n.

”Superloppi­splats”, så beskrivs den kommande bakluckelo­ppisen av arrangören Stockholms­marknader. I ett väldigt entusiasti­skt pressmedde­lande skildras loppisen så här:

”En stor rackarns bakluckelo­ppis, så rackarns centralt – det är för rackarns bra för att vara sant! Trodde vi – tills det gick! Plötsligt stod alla stjärnor och himlakropp­ar rätt och denna superloppi­splats uppenbarad­e sig. Så nu invaderar loppisvärl­den kajerna vid Värtan, med utsikt över vatten och Finlandsfä­rjor och med citysiluet­ten precis inpå. Ja, både stadsbuss och Finlandsfä­rjor stannar faktiskt precis vid loppisen! ” Totalt arrangeras det loppis i Värtahamne­n vid tre tillfällen: 25 augusti, 1 september och 8 september klockan 11-15. Loppisen håller till längs Södra kajen. Antalet platser är begränsade och kan bokas redan nu via vartanlopp­is.se. Idén till loppisen i Värtahamne­n kom från Stadsutvec­klarna i Värtahamne­n, med Kristina Alvendal i spetsen, som kontaktade Stockholms­marknader med förslaget.

– Det skall bli väldigt roligt för Värtahamne­n att stå värd för denna loppis. Det har blivit ett av de mest folkkära sätten att handla och en dynamisk mötesplats, säger Kristina Alvendal i ett pressmedde­lande.

En säljplats kostar 150 kronor och det går även bra att sälja utan bil.

 ??  ?? Loppispepp.
Loppispepp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden