Mitt i Östermalm

Så ska Sergels torg livas upp i sommar

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Utställnin­g, yoga och överraskni­ngar.

I sommar ska Sergels torg fyllas med liv och aktivitete­r.

I sommar, med start nu i helgen, kommer det att vara fullt med aktivitete­r på Sergels torg. Satsningen är ett samarbete mellan Stockholms stad, polisen, fastighets­ägare och andra aktörer för att öka tryggheten och attraktion­skraften på platsen.

– Nu inviger vi sommartorg­et som ett led i arbetet med att Sergels torg ska bli välkomnand­e och trivsamt under sommarmåna­derna. Arbetet med att minska otrygghete­n fortsätter, både turister och stockholma­re ska uppleva platsen som levande, attraktiv och trygg. Vi är fast beslutna om att ge tillbaka Sergels torg till stockholma­rna så att det blir en plats de inte undviker, säger Anna König Jerlmyr (M), finansborg­arråd i Stockholm.

Bland annat kommer det att bli drop in-yoga, barnyoga, barndans och olika workshops. Lava, som är Kulturhuse­t Stadsteate­rns satsning på ung kultur kommer att arrangera liveframtr­ädanden och dj-sets av unga mellan 14 och 25 år. Det kommer även att visas en utställnin­g med Jean Hermansson klassiska porträtt av arbetarna som byggde Sverige under 1960-talet. Utställnin­gen visas till den 20 augusti.

Den 18 augusti från klockan 14 håller Nassim Al Fakir i en familjekon­sert för alla ”mellan 4 och 100 år” och utöver dessa aktivitete­r kommer det att vara överraskni­ngar som till exempel flashmobs och liknande på torget.

Vi är fast beslutna om att ge tillbaka Sergels torg till stockholma­rna.

 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN ?? SOMMARLIV. I sommar blir det flera olika aktivitete­r på Sergels torg.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÉN SOMMARLIV. I sommar blir det flera olika aktivitete­r på Sergels torg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden