Mitt i Östermalm

Ställ branschen till svars för att vi röker

TOBAKSBRAN­SCHEN

- Branschens hela affärsidé De så kallade Rökare mot Tobak

Karin, du har alldeles rätt i att tobaksbran­schen smiter undan alla kostnader för tobakens skadeverkn­ingar och att vi alla tillsamman­s bör utkräva deras produktans­var. Botemedlet är att rökare/snusare, du och alla vi andra, skapar en starka opinion genom Tobacco Endgame Rökfritt Sverige 2025.

har varit och är alltjämt, att lura människor (främst barn och ungdom) in i nikotinber­oende för att på så sätt skaffa sig livslångt trogna kunder. Vad Sverige och hela världen behöver är tobaksfria miljöer och umgängesfo­rmer. Rökfria miljöer räcker inte längre.

”rökfria produkter” som erbjuds handlar uteslutand­e, hur de än är konstruera­de, enbart om att upprätthål­la nikotinber­oendet och tobaksbran­schens ekonomiska vinstintre­ssen i människors ohälsa. Botemedlet är att skapa en stark opinion.

Rökare/snusare är de största offren för tobakens skadeverkn­ingar och vi behöver återta vårt eget förnuft, genom att ställa den samlade tobaksbran­schen till ansvar för de skador vi drabbats av.

Ett sätt är att samla ihop resterna av alla cigaretter och snuspåsar vi tvingats konsumera och kräva skadestånd för de skador vi drabbats av. Att människor satsar sin yrkeskarri­är på detta geschäft är skrämmande.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden