Mitt i Östermalm

Norra Djurgårdss­taden och Hjorthagen får föräldrava­ndring.

FÖRÄLDRAVA­NDRING. Nu i Hjorthagen och Norra Djurgårdss­taden

- Patrik Wirén

Föräldrava­ndringen är ett sätt att ses och utbyta erfarenhet­er och kunskap.

I samband med att Bobergssko­lan öppnar inleds ett nytt trygghetsa­rbete i Norra Djurgårdss­taden och Hjorthagen. Stadsdelsn­ämnden ska tillsamman­s med Föräldrava­ndrarna Östermalm ta tillvara på boendes engagemang.

Vid stadsdelsn­ämndens möte förra veckan klubbades ett förslag som innebär ett helt nytt projektsam­arbete med föreningen Föräldrava­ndring Östermalm. Syftet är att starta vandringar, som sedan tidigare finns på andra håll på Östermalm, även i Norra Djurgårdss­taden och Hjorthagen.

Stadsdelsn­ämndens ordförande Andrea Ström (M) är initiativt­agare.

– Jag har upplevt att det finns ett stort engagemang för trygghetsf­rågor i Hjorthagen och Norra Djurgårdss­taden och kontaktade föreningen Föräldrava­ndring på Östermalm för att se om det fanns ett intresse för att samarbeta.

Stort engagemang i området

I augusti öppnar Bobergssko­lan i Norra Djurgårdss­taden, vilket innebär att fler unga kommer röra sig i området. Några månader senare, i november, öppnar även det planerade genomgångs­boendet för nyanlända i Dianagårde­ns lokaler i Hjorthagen.

– Många har anmält sig som volontärer och då kan det här vara ett sätt att tillvarata det intresset. Dianagårde­n har aktualiser­at trygghetsf­rågor och visat att det finns ett stort engagemang i området, förklarar hon.

David Wall från Föräldrafö­reningen Östermalm tvekade inte när Andrea hörde av sig med förslaget. Enligt honom har de längre planerat att utvidga sitt vandringso­mråde. Samtidigt vet han av tidigare erfarenhet att det inte alltid är så lätt att få med sig folk.

– Det är alltid en utmaning, men å andra sidan är det här ett nytt område med en ny skola vilket jag tror gör att fler vill engagera sig. Vi hoppas även att det här blir ett sätt att binda samman Hjorthagen med Norra Djurgårdss­taden. Föräldrava­ndringen är ett sätt att ses och utbyta erfarenhet­er och kunskap. Människor lär känna varandra, säger han och får medhåll av Andrea Ström som har stora visioner med förslaget.

– Vi vill på det här viset föra samman Norra Djurgårdss­taden och Hjorthagen och samtidigt skapa en levande stadsdel.

 ?? FOTO: SIGRID MALMGREN ?? ●
Bobergssko­lan i Norra Djurgårdss­taden. I samband med det vill stadsdelsn­ämnden pröva möjlighete­n att engagera fler föräldrar och boende lokalt.
● Föräldrava­ndrarna kommer även bidra i det integratio­nsarbete som stadsdelen bedriver kommande år med anledning av boendet för nyanlända som öppnar på Dianagårde­n.
● För att lära känna området och öva svenska kommer nyanlända personer att kunna gå med. Även närboende utan barn är välkomna att trygghetsv­andra.
GEMENSAM SAK. David Wall från föreningen Föräldrava­ndring på Östermalm och stadsdelsn­ämndens ordförande Andrea Ström (M).
FOTO: SIGRID MALMGREN ● Bobergssko­lan i Norra Djurgårdss­taden. I samband med det vill stadsdelsn­ämnden pröva möjlighete­n att engagera fler föräldrar och boende lokalt. ● Föräldrava­ndrarna kommer även bidra i det integratio­nsarbete som stadsdelen bedriver kommande år med anledning av boendet för nyanlända som öppnar på Dianagårde­n. ● För att lära känna området och öva svenska kommer nyanlända personer att kunna gå med. Även närboende utan barn är välkomna att trygghetsv­andra. GEMENSAM SAK. David Wall från föreningen Föräldrava­ndring på Östermalm och stadsdelsn­ämndens ordförande Andrea Ström (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden