Mitt i Östermalm

Ny tidsplan för boende för nyanlända

- Patrik Wirén 073-600 69 26 patrik.wiren@direktpres­s.se

Inflyttnin­gen i genomgångs­boendet i Hjorthagen har flyttats fram två månader.

Det framkom vid ett öppet möte om Dianagårde­ns framtid.

Östermalms­skolan var som vanligt platsen för stadsdelsn­ämndens månatliga möte förra torsdagen. Men den här gången dominerade­s kvällen av den öppna frågestund­en.

Hela 90 minuter ägnades åt Dianagårde­n i Hjorthagen som tillfällig­t ska fungera som genomgångs­boende för nyanlända innan lokalerna blir seniorboen­de.

Försenat bygge

På plats fanns flera aktörer som på olika sätt är involverad­e i boendet, däribland Anders Kindberg, vd för SHIS Bostäder, som berättade att öppnandet av boendet skjutits upp på grund av förseninga­r i byggarbete­t.

– Preliminär­t väntar inflytt den 1 november och inte september som det tidigare kommunicer­ats, förklarade han och påminde om att Micasa fastighete­r beslutat om att Dianagårde­n ska bli seniorboen­de redan sommaren 2022.

– Det vi har är ett års förhyrning och det finns inga planer på att förlänga det.

Oro för tryggheten

Bland frågeställ­arna fanns en del oro för vad boendet kommer innebära för området, inte minst gällande tryggheten. Flera påpekade att även Frälsnings­armén meddelat att de i höst kommer öppna ett så kallat halvvägshu­s i samma område. Stadsdelsn­ämndens ordförande Andrea Ström (M) sa att hon har förståelse för oron, men avslutade kvällen med en uppmaning.

– Även om vi tycker olika har vi en sak gemensamt och det är engagemang­et. Tveka inte inför att höra av er om det finns saker som ni tycker vi ska göra, sa hon till det 70-tal Östermalms­bor som anslutit sig.

 ?? FOTO: SIGRID MALMGREN ?? FRÅGESTUND. På stadsdelsn­ämndens sammanträd­e.
FOTO: SIGRID MALMGREN FRÅGESTUND. På stadsdelsn­ämndens sammanträd­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden