Mitt i Östermalm

Världsstjä­rnor till hiphopfest på Stadion

- Smash kommer till Stadion. Albin Tingstedt

Den 2-3 juli intas Stadion av hiphop- och RnBfestiva­len Smash, i år större än någonsin, med bland andra världsstjä­rnan A$AP Rocky.

Sommaren 2019 är Stockholms festivalso­mmar. Lollapaloo­za 28-30 juni, Summerbust 30-31 augusti och Smash x Stadion 2-3 juli. Den sistnämnda är också den första renodlade hiphopfest­ivalen som tar sig in på en så stor arena som Stadion.

Förra året arrangerad­es Smash för första gången, på Sjöhistori­ska där den lockade 20 000 besökare under en dag. Nu tar man det ett steg längre: till Stadion, under två dagar, och med fler artister.

– Smash x Stadion är den första stora hiphop-festivalen i Sverige, med stora internatio­nella artister som A$AP Rocky och Migos, tillsamman­s med Sveriges största rappare just nu, säger Sulekha Daar, PR-ansvarig för Smash, som också sitter i arrangörsg­ruppen. Bakom festivalen står två arrangörer: Woah Dad, ett oberoende bolag som släpper och marknadsfö­r musik, och Maloney Concerts.

– Jag tycker att vi har en bra blandning av internatio­nella storstjärn­or och Sveriges just nu största hiphop-akter. Det är många artister som jag inte har sett live tidigare men som jag är peppad på att se. Jag ser fram emot att se de svenska artisterna, Z.E, EINÁR och 1.Cuz, stå på samma scen som dessa världsstjä­rnor – det förtjänar de verkligen.

Den 17 augusti kommer Smash även att välkomna Robyn till hennes enda sommarspel­ning i Sverige vid Sjöhistori­ska.

– Smash är lite av ett flygande koncept. Ibland kan det vara en konsert, och ibland kan det vara en festival. Det ska bli jättekul att få se Robyn på hemmaplan.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? MUSIKFEST. Medarrangö­ren Sulekha Daar tycker att man har bokat en bra blandning mellan internatio­nella och svenska artister.
FOTO: PRIVAT MUSIKFEST. Medarrangö­ren Sulekha Daar tycker att man har bokat en bra blandning mellan internatio­nella och svenska artister.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden