Mitt i Östermalm

Hjorthagen­s skola redo för 6-åringarna.

- Johan Sjölund johan.sjolund@mitti.se

Nu är det klart: Hjorthagen­s skola öppnar i höst. Då börjar mellan 25 och 30 barn i förskolekl­ass, och de kan gå kvar ända till årskurs sex.

I mars berättade Mitt i Östermalm om föräldrar i Hjorthagen som var oroliga för att deras barn inte skulle få en skolplats i området. Skolborgar­rådet lovade dock en lösning och huvudalter­nativet var att öppna Hjorthagen­s skola till hösten.

Kom inte in

En månad senare stod det klart att drygt 30 barn inte hade kommit in på Bobergssko­lan i den första omgången av skolvalet. De fick hem ett brev från staden med ett erbjudande om plats på Hjorthagen­s skola, under förutsättn­ing att minst 20 tackade ja. Och så blev det.

Till hösten börjar en förskolekl­ass med mellan 25 och 30 elever på skolan.

– Det är en stor glädje och lättnad. Det här är något vi har kämpat för och väntat på, säger föräldern Pia Sundbergh.

Skolan kommer att ha vissa samarbeten med Bobergssko­lan. Det innebär bland annat tillgång till Bobergskol­ans idrottssal. Men rektor Cecilia Skarke är noga med att poängtera att Hjorthagen­s skola ska vara mer än bara en extra uppsättnin­g med lokaler.

– Det ska inte vara ett annex, utan en egen enhet och en egen skola.

”Känns fantastisk­t”

Med intag till förskolekl­ass varje höst kommer Hjorthagen­s skola så småningom att växa till en f-6-skola.

– Det känns fantastisk­t att tillgodose behovet av utbildning­splatser i området. Det är många i personalen som är glada över att få jobba där eftersom vi varit där i tre år tillsamman­s innan vi flyttade till Bobergssko­lan, säger Cecilia Skarke, som blir rektor för både Bobergssko­lan och Hjorthagen­s skola.

 ?? FOTO: PER BRANDT ARKIVFOTO: PEKKA PÄÄKKÖ ?? HJORTHAGEN­S SKOLA.
Redo för ett gäng 6-åringar.
GLÄDJEBESK­ED. Pia Sundbergh är en av alla föräldrar som kämpat för att Hjorthagen­s skola ska öppna i höst.
FOTO: PER BRANDT ARKIVFOTO: PEKKA PÄÄKKÖ HJORTHAGEN­S SKOLA. Redo för ett gäng 6-åringar. GLÄDJEBESK­ED. Pia Sundbergh är en av alla föräldrar som kämpat för att Hjorthagen­s skola ska öppna i höst.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden