Mitt i Östermalm

Sommarplåg­or kan väcka ljuva minnen

- HELGENS KÄNSLA VÅGSKVALP. LOUISE BORNHALL

Prata med mig!

louise.bornhall @mitti.se

Dsommarplå­gor för inte. Vissa låtar kan verkligen konsten att ta sig igenom bruset, eller ska jag säga vågskvalpe­t, trots att de inte är särskilt bra. Kanske hänger de sig kvar just för att de är dåliga, men catchy?

Man suckar demonstrat­ivt och byter kanal i den stekheta bilen som stått parkerad i solen alltför länge när låten i fråga börjar spelas. Men sen sitter man likt förbannat där och har låttexten på hjärnan i alla fall.

Samtidigt är gamla sommarplåg­or så starkt förknippad­e med barndomsmi­nnen för mig. Markoolios ”Ingen sommar utan reggae”, får mig att tänka på fotbollscu­pen jag spelade sommaren mellan mellanoch högstadiet 2007. Jag kan fortfarand­e dansstegen till

The Ketchup song som var det absolut coolaste i början av min lågstadiet­id.

För att inte tala om alla känslorna som kom på en och samma gång, eller hur trött man var på att det skulle hejas på Monika – men vad de dängorna får mig att tänka på sommarlovs­morgon på teven och att bada i havet där mormor bor.

et heter inte

Vet inget mer rofyllt ljud än att höra vågor klucka mot sandstrand eller klippor sommartid.

Man suckar demonstrat­ivt och byter kanal i den stekheta bilen.

knappt minnas några riktiga plågor från senare år. Min research visar att de mest spelade låtarna på radio och Spotify från i fjol i princip gått mig förbi. Är det månntro Spotify och tidevarvet med personligt anpassat urval som gör att dängorna inte sätter sig som förr? Nej, länge leve bilradion och att själv inte ha rådighet över musiken som spelas. För vem vet vad årets plåga kommer förknippas med i framtida minnen från sommaren 2022?

Samtidigt kan jag

 ?? ?? Redaktör
Redaktör
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden