Mitt i Östermalm

Våra grejer byter hem som aldrig förr

-

EDet ligger i tiden att köpa och sälja grejer på nätet och i appar.

n teakbyrå i bästa 60-talsanda som kånkas gatan fram i bostadskva­rteret. En fåtölj på pendeltåge­t, och en stavmixer som byter ägare på T-Centralen.

Handeln stockholma­re emellan ökar. På Tradera såldes i fjol begagnade saker för 700 miljoner kronor – bara i Stockholms län.

När min kompis skulle få barn förra våren köpte hon i princip allting via Marketplac­e: bebiskläde­r, leksaker och en sprillans ny spjälsäng som en annan förälder råkat köpa en dubblett av.

En annan vän ville göra sig av med möbler inför en lägenhetsf­örsäljning, så att den skulle bli sådär klädsamt tom som lägenheter i bostadsann­onser alltid är. Lösningen? Att lägga ut ett par möbler till salu i en Facebookgr­upp, och låta kvinnan som skulle köpa hennes bokhylla ta ett varv i bostaden för att köpa ytterligar­e skrymmande möbler.

(Det blev bara lite jobbigt när kvinnan kastade trånande blickar mot vasen som stod på köksbordet och definitivt inte var till salu. Är ni heeelt säkra på att ni vill ha kvar den?).

Det ligger helt enkelt i tiden att köpa och sälja grejer på nätet och i appar. Kanske har det aldrig varit hetare än nu, i dyrtider när vi både vill tjäna pengar på gamla grejer vi har hemma, och slippa betala fullpris på det vi vill ha.

Men det gäller att vara på tårna – och att ha tålamod. Många är de som sålt grejer online och överösts med frågor som:

”Hur bred är soffan?”, ”I vilket skick är den?”, ”Kan du leverera den hem till mig, helst i går, fast jag bor jättelångt borta på fel sida stan och du inte har körkort?”

Detta trots att det i annonsen klart och tydligt står att soffan är 180 centimeter bred, i nyskick och att köparen står för frakten. På nästa uppslag får du gott om tips och tricks på vad du ska tänka på, vare sig du är ny i businessen eller gammal i gemet.

 ?? ?? LOUISE BORNHALL Redaktör
Hör av dig!
louise.bornhall @mitti.se
LOUISE BORNHALL Redaktör Hör av dig! louise.bornhall @mitti.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden