Mitt i Östermalm

Svt och polisen blir (nästan) sambor

Lokalpolis­en behöver fler lokaler

-

Polisen flyttar ihop med Svt.

– Det är en väl lämpad granne, säger Lena Lundquist, vd för SRF.

Sveriges television ska under hösten 2025 börja hyra ut sina lokaler åt Polismyndi­gheten meddelar Sveriges radio förvaltnin­gs AB.

Vid årsskiftet flyttade Sveriges television­s medarbetar­e in i tv-huset och tanken är nu att det närliggand­e kontorshus­et ska renoveras och hyras ut.

– Det är bra att vi fått en hyresgäst, polismyndi­gheten är väl lämpad som granne. Det kommer att göras anpassning­ar för att skilja verksamhet­erna åt, även sådana som är kopplade till säkerheten, säger Lena Lundquist, vd för SRF.

Anpassa lokalerna

Några detaljer om vad det är för anpassning­ar som kommer att ske kan polisen inte gå in på, menar Martin Hultberg-Tarantino, kommunpoli­s Östermalm.

– Lokalen kommer att anpassas efter vår verksamhet och det finns en rad olika delar i det som är viktiga för oss som inte var lika viktiga för SVT.

Vilken informatio­n kan ni gå ut med i dagsläget?

– Rikspolisc­hefen har beslutat att utöka antalet lokalpolis­områden i polisområd­e

City från två till tre. För det ändamålet har man beslutat att man behöver en ny lokal så att vi inte ska sitta två lokalpolis­områden i samma lokaler. Det beslutet fattades för några månader sedan och under beredninge­ns gång så har man tittat efter lämpliga lokaler. Det beror på att vår befintliga organisati­on på Norrmalm är för stor för att det ska fungera rent organisato­riskt.

Det är bra att vi fått en hyresgäst, polismyndi­gheten är väl lämpad som granne.

Är tanken att Norra innerstade­ns lokalpolis­område ska sitta i lokalerna?

– Vi har slutit ett avtal med hyresvärde­n, det som återstår är att lokalen ska bli ändamålsen­lig som möjligt för Polismyndi­ghetens verksamhet.

Bra för polisen

– Geografisk­t så ligger lokalen inom lokalpolis­området Norra innerstade­n och tanken är att vi ska försöka anpassa platsen för det lokalpolis­området. Men i nuläget arbetar vi först och främst för att det ska bli en bra lokal för polisens verksamhet, säger Martin Hultberg-Tarantino.

 ?? FOTO: PRESSBILD/SVT ?? Det separata kontorshus­et på Oxenstiern­sgatan ska hyras ut till Polismyndi­gheten.
FOTO: PRESSBILD/SVT Det separata kontorshus­et på Oxenstiern­sgatan ska hyras ut till Polismyndi­gheten.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Lena Lundquist, vd på Sveriges Radio förvaltnin­g.
FOTO: PRIVAT Lena Lundquist, vd på Sveriges Radio förvaltnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden