Mitt i Östermalm

Penny och Christin har krog ihop

Årets mästerkock och Parnevik fann varandra

- Fanny Cassel

Jag tror att köket fick en chock när hela familjen Parnevik kom.

Nu ska Ellen Keys park fyllas med hungriga gäster. Restaurang­en drivs av Penny Parnevik och Christin Kashou.

Parken på Birger Jarlsgatan erbjuder ”fräsch mat, och ska vara en folklig och jävligt trevlig restaurang där alla känner sig välkomna”.

Det menar i alla fall Christin Kashou och Penny Parnevik som slog upp portarna till krogen den 9 april.

Lokalen erbjuder 50 sittande platser inomhus och 100 platser på uteserveri­ngen i Ellen Keys park. På menyn är det Medelhavet och Mellanöste­rn som gäller.

– Folk förväntade sig att jag skulle öppna en restaurang med asiatisk mat eftersom jag har jobbat mycket med det, men det här är smaker som knyter an till min familjs rötter och det palestinsk­a i mig. De ligger mig varmt om hjärtat, säger Christin Kashou.

År 2021 vann hon Sveriges mästerkock och det var när hon arbetade i köket på en annan restaurang som hon lärde känna Penny, som investerad­e i restaurang­en. I februari och slog till. – Jag brukar säga att det är Christins restaurang, I’m just living in it. Jag har varit tydlig med att det är hon som är proffset, säger Penny.

Ett till barn

Tillsamman­s med det tidigare hockeyprof­fset Douglas Murray har hon tre barn som tar mycket av hennes tid. Men de dagar hon tillbringa­r på restaurang­en kommer hon att lägga stort fokus på att få gästerna att trivas.

– Jag driver eget bolag vid sidan om och vi får även se om jag kan lura på Douglas ett till barn – så jag har fullt upp! Men det var länge sedan jag kände att jag brinner för något på det här sättet, så det är himla kul. Det jag kan bidra med är sociala medier och min uppväxt i USA som har gett mig ett annat tänk kring hur man ser på service och gästvänlig­het. – Sedan är det väldigt viktigt för mig att restaurang­en blir en plats där man kan vara med sina barn och låta dem bli en del av upplevelse­n. I måndags hade de smygöppnin­g och bjöd in familj och vänner för att testa restaurang­ens vingar.

Krångliga

– Jag tror att köket fick en chock när hela familjen Parnevik

kom hit. Mamma och pappa kom från flyget direkt till restaurang­en, det var nog ett gäng på 30 personer samtidigt.

– Men det blev bra, vi bad folk att vara lite omständlig­a och be om krångliga beställnin­gar så att vi fick testa på det.

 ?? ??
 ?? FOTO: PRESSBILD ?? Christin Kashou och Penny Parnevik lärde känna varandra när Christin stod i köket på en annan restaurang – nu öppnar de Parken tillsamman­s.
FOTO: PRESSBILD Christin Kashou och Penny Parnevik lärde känna varandra när Christin stod i köket på en annan restaurang – nu öppnar de Parken tillsamman­s.
 ?? FOTO: OSCAR ASPLUND ?? Maten beskrivs som ett möte mellan Medelhavet och Mellanöste­rn.
FOTO: OSCAR ASPLUND Maten beskrivs som ett möte mellan Medelhavet och Mellanöste­rn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden