Otrolig teknologi

Så reser vi år 2050

DIN BILJETT TILL NS HÖGFRAMTID­E GISKA TEKNOLO RRESOR. SEMESTE

-

Det är år 2050 och tack vare de senaste teknologis­ka framstegen har det aldrig varit enklare att resa på semester. På de följande sidorna kommer vi att guida dig genom din resa steg för steg, från planering och bokning till resan och hur du får mest ut av din vistelse.

Teknologin som är inblandad kanske verkar helt otrolig, men faktum är att den fanns på riktigt redan för ett par år sedan. Vi har sedan länge använt oss av olika sajter för att jämföra priser och hotell för att få bästa priset. Nu kommer du inte längre att behöva fylla i din informatio­n, eftersom resesajter­na redan vet vem du är och vad du föredrar. Gareth Williams, VD och en av grundarna till reseföreta­get Skyscanner, säger: ”Att hitta, boka och köpa en resa kommer gå lika snabbt och enkelt som att köpa en bok från Amazon.”

Redan 2016 förutsåg Nik Gupter, hotellansv­arig på Skyscanner, att man inte längre kommer att behöva köpa resor i blindo: ”Inom tio år kommer resenärer att kunna se sig om i hotellet och på resmålet via VR innan de bokar i realtid.”

År 2050 är stressfyll­da resor ett minne blott, resan har blivit en lika angenäm upplevelse som själva resmålet. För två år sedan sa Melissa Weigel på designstud­ion Moment Factory: ”I en nära framtid kommer flygplatse­r att ha utformats som en del av resuppleve­lsen.” Nu har automatise­rad check-in och snabbare säkerhetss­kanning gjort att det går snabbare att komma ombord.

Även resmålen har utvecklats. Futuristen Daniel Burrus har spått att relativt överkomlig­a resor i LEO (Low Earth Orbit), där man upplever några minuters viktlöshet medan man kretsar runt planeten, snart kommer att vara verklighet. Nästa steg är att utveckla resorna till månen och till Mars.

 ??  ?? Skiss på Dassault Systèmes flygande kryssnings­fartyg. Jetplanet Spike S-512 kommer att gå i hastighete­r som liknar Concordens. Genom att ta den flygande bilen TF-X kan du skippa flygplatse­n helt. Lyxjakten JAZZ är 90 meter lång och har inomhuspoo­l.
Skiss på Dassault Systèmes flygande kryssnings­fartyg. Jetplanet Spike S-512 kommer att gå i hastighete­r som liknar Concordens. Genom att ta den flygande bilen TF-X kan du skippa flygplatse­n helt. Lyxjakten JAZZ är 90 meter lång och har inomhuspoo­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden