Otrolig teknologi

Världens största fartyg

Rekordbåte­n som regerar över vågorna.

-

Det mest monstruösa och största av alla fartyg som någonsin byggts är fartyget Maersks Triple E. Den är några meter bredare och längre än den förra världsreko­rdhållaren (som också ägs av Maersk) och har 16 procent större container-utrymme på grund av sitt bredare och lökformade skrov.

Dessutom är motorn placerad längre bak i fartyget för att stabiliser­a och det gör i sin tur att ännu fler containrar kan stuvas in både under och ovan däck. Motorns propellrar är större än föregångar­ens och rör sig långsammar­e vilket sparar in bränsle och minskar förorening­ar. Men miljöförde­larna slutar inte där. Skrovet är konstruera­t på ett sätt som gör det helt återvinnin­gsbart och all spillvärme tas till vara genom ett system som fångar in värme och använder det för att driva turbiner.

Kolossala fartyg kan ofta se tunga ut, men håller sig ändå flytande på grund av bärigheten. När fartyget är till sjöss tränger det undan lika mycket vatten som fartygets egen vikt. Krafterna balanserar varandra så att båten flyter.

Fartygets längd är så enorm att det måste byggas på ett sätt som kan stå emot kraften hos vågorna utan att brytas av. För att göra detta bygger man lastfartyg i flexibla material som böjer sig med havets rörelser. Om man befinner sig i någon av de långa korridorer­na ombord går det faktiskt att se hur väggarna buktar ut eller in i takt med vågorna vid kraftig sjögång.

 ??  ?? Den första Triple E:n levererade­s i juli 2013 och fick namnet Maersk Mc-Kinney Moller.
Den första Triple E:n levererade­s i juli 2013 och fick namnet Maersk Mc-Kinney Moller.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden