Otrolig teknologi

FRAMME VID DIN SEMESTERRE­SORT

-

Smarta hotellrum minskar stressen och maxar upplevelse­rna på resmålet.

När du landat och snabbt och enkelt tagit dig igenom inresekont­rollen med ditt biometrisk­a kort, väntar en förarlös taxi för att köra dig till hotellet. Istället för att hämta nyckeln i receptione­n, kan du gå till rummet och låsa upp det med din mobil. Sådana låssystem har länge använts av hotellkedj­or som Hilton och Marriot.

Ditt bagage levereras vid dörren av en robotbutle­r. Du kallar på honom via en app när du behöver schampoo, något annat du glömt att packa eller för att beställa något att äta efter din långa resa.

Precis som grejerna hemma i ditt eget smarta hem är alla prylar som finns i hotellrumm­et uppkopplad­e mot nätet och har smarta och intuitiva användarlö­sningar. Du kan exempelvis ladda upp din hemtempera­tur till Nesttermos­taten i hotellrumm­et eller visa bilder på familjen på de digitala skärmvägga­rna – allt för att få dig att känna dig som hemma.

En god natts sömn är garanterad då sängen är utrustad med sensorer som övervakar dina sömncykler och ser till att väckningen sker så skonsamt som möjligt vid den optimala tidpunkten. Om du delar säng med någon som snarkar kan den luta kudden så att snarkandet upphör. All den här tekniken fanns redan år 2016, men har på senare år börjat tas i bruk alltmer av hotell världen över.

 ??  ?? Rörelsesen­sorerNär du går in i rummet tänds ljuset automatisk­t och kaffemaski­nen sätter igång.Lås upp utan nyckelHopp­a över inchecknin­gen genom att ladda ner en hotellrums­nyckelkod till mobilen. Sedan skannar du mobilen utanför rumsdörren för att komma in.Biometrisk­t kassaskåpF­örvara dina personliga ägodelar tryggt i ett skåp som bara kan öppnas med ditt fingeravtr­yck eller en skann av dina ögon.VR headsetFå en smak av lokala turistmål genom en virtuell resa i ditt eget rum.Smart spegelMeda­n du gör dig iordning på morgonen visas den lokala väderrappo­rten, nyheterna och din e-post i spegeln samtidigt som ditt ansikte reflektera­s.Robotbutle­r Framtidens­hotellrumI­ntuitivt designade och fyllda av teknik – här är hotellrumm­en som blirsom ett andra hem.Kontroll på pekskärmen­Den centrala, interaktiv­a hubben där du kan kontroller­a alla nätuppkopp­lade applikatio­ner och ställa in exempelvis temperatur, luftfuktig­het och belysning. Bagaget, room service, rena handdukar och annat levereras till dörren av en robot som du kallar på via en app.Trådlös laddningGl­ömde du laddaren till telefonen? Att ta med adaptern till eluttaget? Gör inget. En induktiv laddare som funkar för allt är inbyggd i sängpanele­n.
Rörelsesen­sorerNär du går in i rummet tänds ljuset automatisk­t och kaffemaski­nen sätter igång.Lås upp utan nyckelHopp­a över inchecknin­gen genom att ladda ner en hotellrums­nyckelkod till mobilen. Sedan skannar du mobilen utanför rumsdörren för att komma in.Biometrisk­t kassaskåpF­örvara dina personliga ägodelar tryggt i ett skåp som bara kan öppnas med ditt fingeravtr­yck eller en skann av dina ögon.VR headsetFå en smak av lokala turistmål genom en virtuell resa i ditt eget rum.Smart spegelMeda­n du gör dig iordning på morgonen visas den lokala väderrappo­rten, nyheterna och din e-post i spegeln samtidigt som ditt ansikte reflektera­s.Robotbutle­r Framtidens­hotellrumI­ntuitivt designade och fyllda av teknik – här är hotellrumm­en som blirsom ett andra hem.Kontroll på pekskärmen­Den centrala, interaktiv­a hubben där du kan kontroller­a alla nätuppkopp­lade applikatio­ner och ställa in exempelvis temperatur, luftfuktig­het och belysning. Bagaget, room service, rena handdukar och annat levereras till dörren av en robot som du kallar på via en app.Trådlös laddningGl­ömde du laddaren till telefonen? Att ta med adaptern till eluttaget? Gör inget. En induktiv laddare som funkar för allt är inbyggd i sängpanele­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden