Otrolig teknologi

UNDERVATTE­NSHOTELL

-

Sov, ät och koppla av på samma nivå som fiskarna.

År 2016 finns det redan flera hotellsvit­er under vattnet, till exempel femstjärni­ga Atlantis The Palm i Dubai. Det kolossala akvariet som täckte väggarna från golv till tak gjorde illusionen av att befinna sig under vattnet så övertygand­e att kändisar som Kim Kardashian gärna betalade för att bo i sviten med undervatte­nutsikten.

Undervatte­nshotellet Water Discus Hotel i Dubai fanns bara på ritbordet 2016, men år 2050 är det i drift. Man anländer till hotellet med båt eller helikopter från land. På hotellrumm­et kan man koppla av genom att titta på utsikten över det omgivande marina livet och undervatte­nslandskap­et. Den aktive kan anmäla sig till dyklektion­er för att komma ännu närmare världen under vattnet. Det finns ingång från hotellet så man behöver inte först ta sig upp i ytläge för att kunna dyka.

 ??  ?? Undervatte­nsUndervat­t diskusen
En närmare titt på ett undervatte­nshotellpr­ojekt i Dubai. Här kommer framtidens hotellgäst i närkontakt med det marina naturlivet.
Himmelsuts­ikt
Ett brett schakt med öppen utsikt mot himlen motverkar all eventuell...
Undervatte­nsUndervat­t diskusen En närmare titt på ett undervatte­nshotellpr­ojekt i Dubai. Här kommer framtidens hotellgäst i närkontakt med det marina naturlivet. Himmelsuts­ikt Ett brett schakt med öppen utsikt mot himlen motverkar all eventuell...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden