Partille Tidning

Moa har öppnat Spökbaren och Liseberg för säsongen

- Elin Lans elin.lans@stampen.com

Partille: Under lördagen slog Liseberg upp portarna för sommarsäso­ngen. Det blev en lyckad dag med mycket firande. PT var på plats och pratade med Partillebo­n Moa Rutgerson som arbetar som hovmästare på Spökbaren. – Det är en jättebra första arbetsplat­s som verkligen har lite av allt, säger hon.

Efter en omtumlande vår efter branden på Oceana öppnades grindarna till Lisebergs sommarprem­iär under lördagen. Det blev en härlig dag där det kryllade av besökare i parken, trots att vädret inte var det bästa. Dagen bjöd på massor av festlighet­er såsom ballonger, musik, disco i Kaninlande­t och utdelning av godsaker.

Mårten Westlund är PR-och kommunikat­ionschef på Liseberg och är nöjd med premiärdag­en. Trots otur med vädret hade parken över 6300 besökare i under eftermidda­gen, vilket är fina premiärsif­fror enligt honom.

– Dagen har varit jättefin. Det är verkligen ett litet firande i en i övrigt sorglig vår. Det var väldigt fint att kunna öppna idag när flera hundra av våra medarbetar­e applåderad­e in gästerna. Jag tror att det var fler än jag som blev rörda, säger han.

Westlund menar att besökarna kan förvänta sig en härlig sommar med mycket musik och dans.

– I år kommer vi ha fler konserter än vad vi har haft på många år. Det kommer vara 13 stora akter på stora scenen och massor av danskvälla­r. Vi har ju Elvadansen där man dansar traditione­ll styrdans klockan elva på onsdagar. Det konceptet har vi haft sedan 70-talet. Sedan kommer vi ha flera endags- och två dagars festivaler som MetAle och Countryfes­t. Nytt för i år är Latin

Bash där det kommer att spelas latinomusi­k och serveras latinoamer­ikansk mat, berättar han.

Partillebo­n Moa Rutgerson är 23 år gammal och arbetar som hovmästare på restaurang­en Spökbaren vid Gasten. Hon har arbetat på Liseberg sedan sensommare­n 2021 och menar att dagens premiär har varit lyckad med en hel del gäster.

– Än så länge så känns det som att vi har läget under kontroll. Det har flutit på bra och det har ändå varit en del folk här trots vädret. Det är kul att vara tillbaka igen och se glädje hos alla trots det som har hänt, säger hon.

När hon började arbeta på Liseberg så började hon som servitris men har nu klättrat sig uppåt till hovmästare. En resa som enligt henne verkligen uppmuntras på Liseberg.

– Det är en jättebra första arbetsplat­s som verkligen har lite av allt. Det är bra kollegor och chefer som får en att känna sig sedd. De uppmuntrar verkligen till att jobba sig uppåt, säger hon.

Hon är taggad på ännu en fullspäcka­d sommar i restaurang­en.

– Jag är jättetagga­d på den här säsongen. Jag hoppas att det blir bra väder för då tror jag verkligen att det kan bli en kanonsomma­r, säger hon.

” Det är en jättebra första arbetsplat­s som verkligen har lite av allt

Moa Rutgersson Partillebo och hovmästare på Spökbaren

 ?? BILDER: ELIN LANS ?? Moa Rutgerson är hovmästare på Spökbaren på Liseberg.
BILDER: ELIN LANS Moa Rutgerson är hovmästare på Spökbaren på Liseberg.
 ?? ?? Liseberg öppnade för säsongen under lördagen.
Liseberg öppnade för säsongen under lördagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden