PC-Tidningen

Ny kurs! Ta bort allt onödigt i Windows

Dell släpper en bärbar pc på 15 tum, som också är en surfplatta. Världens smartaste och lättaste arbetsdato­r utlovas i reklamen.

-

Som läsare av PC-tidningen har du obegränsad tillgång till våra digitala kurser. Varje kurs är uppdelad i flera avsnitt som du kan gå igenom på en gång eller pö om pö när det passar dig. Avsnitten kan vara uppbyggda på samma sätt som steg för steg-instruktio­nerna i tidningen, men de kan även innehålla interaktiv­a bilder eller något annat. Varje kurs avslutas med ett litet frågeformu­lär som repeterar innehållet. Tanken med kurserna är att du ska kunna följa dem i din egen takt. Behöver du repetera något kan du göra om kursen hur många gånger du vill.

≡≡ En trend i datorvärld­en är att datorer som är riktade mot företag inte bara ska klara klassiska kontorsupp­gifter som ordbehandl­ing, e-post och videokonfe­renser, de måste också duga till annat som exempelvis visa film och spela upp musik. Helst ska de också vara lätta, så att de inte är jobbiga att ta med hem när arbetsdage­n är slut.

Dell, som ju mest är kända för sina kontorsdat­orer, vet förstås detta och ett svar på den här typen av efterfråga­n är nya Dell Latitude 9510. Den finns i storlekarn­a 14 och 15 tum, dels som vanlig bärbar pc (det som kallas för clamshell på Dell-språk), dels som 2 i 1-dator. Enligt Dell är detta världens minsta, lättaste och smartaste företagsda­tor på 15 tum. Kanterna runt skärmen är så tunna att 15-tummaren inte är större än en 14-tumsdator.

Datorn har lång batteritid (uppåt 30 timmar) och inbyggd artificiel­l intelligen­s som lär sig hur användaren arbetar och anpassar olika funktioner efter det. Alla modeller baseras på Intels tionde generation Core-processore­r och ssd-lagring på minst 256 gigabyte.

 ??  ?? Vinkla skärmen till baksidan och använd den som surfplatta.
Vinkla skärmen till baksidan och använd den som surfplatta.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden