PC-Tidningen

Tappar anslutning­en till internet

-

Jag har problem med att min dator ofta tappar kontakten med internet och att det har skett något med nätverket. Detta är särskilt irriterand­e när jag är inne på internetba­nken eller köper något på internet. Har ni förslag på någon lösning?

Det är ju extremt irriterand­e när anslutning­en till internet plötsligt slutar att fungera. Lösningen på problemet finns i Windows i form av funktionen Nätverksåt­erställnin­g, som löser de vanligaste nätverksfe­len i datorn. Gör så här:

3

Markera 2 Trådlös - Gör en trådlös anslutning 2 till skrivaren. Klicka på Nästa 3 . Nu startar en guide som tar dig genom installati­onen.

Jag installera­de e-postprogra­mmet eM Client från Fördelszon­en. Jag kan ta emot och skicka e-post som vanligt, men jag undrar om det går att hitta varje brev som en fil på hårddisken, precis som förr i tiden?

SVAR Det är korrekt att alla brev sparades som filer på hårddisken när de dök upp i e-postprogra­mmet. I dag läser och skriver eM Client och alla andra e-postprogra­m direkt till den e-postserver som e-postlevera­ntören använder. När internetan­slutningar­na var långsamma och osäkra användes protokolle­t POP3 för att hantera e-post.

Det innebar att all e-post sparades i datorn. I dag används protokolle­t IMAP, som innebär att e-postprogra­mmet bara speglar det som finns på e-postserver­n utan att spara varje mejl lokalt i datorn. Därför går det inte heller att hitta enskilda brev som filer på hårddisken. Du kan dock spara brev manuellt på hårddisken om du vill.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden