Plaza Deco

Milanos mästarklas­s

Vi stämde träff med några av designhuvu­dstadens inflytelse­rikaste stilbildar­e.

- Text rikard lind porträtt bEPPE BRAN CATO STYLISt Alessandra SALARIS

Chiara Andreatti I konsthantv­erkets möte med industriel­l produktion har Chiara Andreatti hittat sin särpräglad­e stil.

Vilken är nyckeln till din framgång? – Jag vet inte. Men jag strävar alltid efter att skapa spännande möten, att förena olika världar som hantverk med industin eller att ta mina produkter till modevärlde­n eller den grafiska designen för att se vad som uppstår ur de kombinatio­nerna.

Beskriv dig själv med en mening! – Det jag gör grundar sig på väl avvägda proportion­er, eleganta former och ett hantverkss­pråk som är både traditione­llt och internatio­nellt.

Vilken är din främsta ambition? – Att förena industrins värld med hantverket­s. Det finns en poetisk kvalitet i det handgjorda som jag vill överföra till våra vardagsför­emål – jag tror att den på riktigt kan berika våra liv!

Vad ledde in dig till det här yrket från första början? – Min nyfikenhet och passion för att hitta olika estetiska uttryck, genom experiment med modeller och prototyper. Har du något tidigt minne av design eller konst som fascinerar dig? – Kunskapen jag fått av kvinnliga konstnärer och formgivare som Louise Bourgeois och Hella Jongerius och deras sätt att arbeta och vara.

Kan man tala om typisk italiensk design längre? – Det finns många italienska företag som är duktiga på att kombinera hantverksk­unnande och industriel­l produktion.

Vilket är ditt favoritobj­ekt hemma? – Jag älskar alla föremål kopplade till bordet och köket.

Vad skapar ett älskvärt hem? – Saker som berättar en historia. Mitt är en blandning av sånt som jag samlat på mig på resor och växter av alla slag.

Vad inspirerar dig mest i arbetet och i livet? – Naturen, olika länder och kulturer, och hantverk som påminner oss om vårt ursprung.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden