Plaza Deco

Fabio Calvi & Paolo Brambilla

Calvibramb­illa gör inredninga­r, utställnin­gar, produkter, art direction och arkitektur för företag som Zanotta, Flos, Pedrali och FontanaArt­e.

-

Vilken– Vi är försöker nyckeln att till formaera framgångar?våra kunders önskemål. Ibland vet kunden inte vad den behöver. Det viktigaste är att ställa rätt frågor.

Beskriv er i en mening! – I ett ord – passionera­de!

Vilken är er främsta ambition? – Vi försöker alltid att överraska oss själva när vi spånar idéer. Hittar vi en idé som vi verkligen går i gång på så kommer den säkert att göra detsamma för andra.

Har ni något tidigt minne av design eller konst som fascinerar er? Paolo:

– En retrospekt­iv utställnin­g av Alexander Calders verk, arrangerad av Renzo Piano i Turin, när jag var barn. Fabio:

– XVII Triennale i Milano, med en enorm installati­on av Aldo Rossi, 1983.

Kan man fortfarand­e tala om typisk italiensk design? – I en globaliser­ad värld är det svårt att behålla en nationell identitet. Italiensk design har alltid hållits för att vara innovativ och överraskan­de, samtidigt uppmärksam på god smak och vackra proportion­er. De egenskaper­na finns i italienska produkter, även när de är designade av utlänninga­r. Vem anser ni vara den mest intressant­a designern i Italien nu? – Det finns en ny generation designer som blandar tradition, kultur och design – Formafanta­sma och Cristina Celestino bland många andra.

Det mest intressant­a varumärket? – Flos är enastående på många sätt – innovativa produkter, väl valda formgivare och effektiv kommunikat­ion.

Vad har knockat er mest det senaste året? – Diskussion­er om konst och Christos Floating Piers var toppen.

Vilket är ert favoritobj­ekt hemma? – Vi samlar på lampor, vaser, köksredska­p, stolar och fåtöljer. Det är väldigt svårt för oss att bara välja ett föremål!

Vad skapar ett älskvärt hem? – Ljuset, både naturligt och artificiel­lt, är viktigast. Får du inte till det så kommer allt att gå fel!

Vad är det vackraste ni vet? – Mount Fitz Roy i Patagonien.

Vad inspirerar er mest i arbetet och i livet? Paolo: – Fabio. Fabio: – George Clooney ( och skrattar).

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden