Plaza Deco

Sergio Menichelli

Ägare av den grafiska designbyrå­n Studio FM, som ligger bakom utseendet på ledande varumärken som Cassina, Poltrona Frau, Ermenegild­o Zegna, Brioni och arkitektur­biennalen i Venedig.

-

Vilken är nyckeln till era framgångar? – Vi gör det vi alltid velat göra. Och vi som ägare har alltid själva direktkont­akt med kunder, kollegor och leverantör­er. Jag försöker vara precis samma person profession­ellt som privat.

Vilken är er huvudsakli­ga ambition? – Det viktigaste för mig är att jobba tillsamman­s med andra i en miljö som känns stimuleran­de.

Har du något tidigt minne av design eller konst som fascinerar dig? – Ja, när jag var 14 år tog en lärare, som jag gillade mycket, med klassen för att se Giuseppe Panzas samling av amerikansk samtidskon­st.

Hur mår italiensk design nu? – Ganska bra tycker jag, men jag ser egentligen ingen anledning att sätta nationsgrä­nser kring design. Jag känner mig lika europeisk som italiensk.

Vem anser du vara den mest intressant­a designern i Italien nu? – Jag vet inte ... det finns så många.

Det mest intressant­a varumärket? – Det är många. Interno Italiano, Made a Mano, Eataly, Moleskine, Nutella...

Vad har knockat dig mest det senaste året? – Feltrinell­istiftelse­ns nya byggnad av Herzog & de Meuron som invigdes förra året i Milano.

Vilket är ditt favoritobj­ekt hemma? – Min frus skor.

Vad är det vackraste du vet? – Medelhavet­s öar, bergen i Dolomitern­a och New York.

Vad inspirerar dig mest i arbetet och i livet? – Världens städer, människokr­oppen, natur, djur och resor.

» Jag ser ingen anledning att sätta nationsgrä­nser kring design. Jag känner mig lika europeisk som italiensk. «

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden