Plaza Deco

MEDARBETAR­E

-

1. ANNIKA KAMPMANN

Stylist Annikas driv och säkra stilkänsla tar sig många uttryck. Hon jobbade som modedekora­tör och pluggade scenografi innan hon börjades om inrednings­stylist. Sedan dess har hon jobbat med de flesta större svenska magasinen, reklamuppd­rag och inredning av kunders hem. I höstas designade hon den svenska montern på London Design Festival.

– Jag har också Props by Kampmann där jag handplocka­r unik design och konsthantv­erk till utställnin­gar och mitt lilla galleri och showroom på Grevgatan i Stockholm där jag också har min studio, berättar Annika.

2. PEO OLSSON

Fotograf Lundabaser­ade Peo Olsson är fotograf och arbetar med uppdrag, men också med längre projekt i egen regi. Han är utbildad vid ICP i New York och har också en MFA från Göteborgs Universite­t. Han ställer regelbunde­t ut både hemma och utomlands.

– Bruno Mathsson- huset i Värnamo som jag har fotografer­at i det här numret är ett projekt som intressera­r mig på olika plan. Dels som återupptäc­kt arkitekton­iskt kulturarv, med en ägare som vill plocka fram en ursprungli­g karaktär. Och dels eftersom jag vuxit upp med en Mathsson- prototyp, vars mytiska status påverkat mig både som objekt och idé.

3. ALEXANDER CRISPIN

Fotograf Sedan länge etablerad som en av Sveriges främsta reklamfoto­grafer med en bredds om inkluderar stilleben fotografi, porträtt och en utpräglad känsla för autentiska och fascineran­de miljöer – som bilverksta­n där han plåtade jobbet om olika lampor i det här numret av Plaza Deco.

– Jag har länge velat göra ett jobb i garaget där jag byter däck på bilen, berättar han. Det är en genuin och personlig verkstad – med salsa strömmande ur högtalarna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden