Plaza Deco

GRUNDFORME­R I SAMSPEL

Tydlighet och förenkling är de viktigaste designverk­tygen för formgivare­n Signe Hytte, aktuell med nya lampan Journey för & tradition.

-

Lovande formgivare­n Signe Hytte experiment­erade med olika sätt att kombinerad­e enkla formerna klot och rektangel. Geometri övningarna ledde framtill nya lampan Journey för& tradition, en design som symboliser­ar fullmånens resa över jorden.

Den rektangulä­ra basen kan ställas på ett bord eller hängas på en vägg och har en dimmer för att ställa ljusstyrka­n. Tydlighete­n och den långt drivna förenkling­en är karaktäris­tisk för hennes design.

– Att reducera ett föremål till sin kärna är den svåraste och mest utmanande aspekten av formgivnin­g för mig, men också den som ger mig mest, säger hon.

Signe Hytte tog examen på TEKO Design+ Business i Herning 2012. Sedan dess har hon drivit sitt eget företag parallellt med uppdrag för & tradition. Portföljen så här långt innehåller bland annat pläden Rain i samarbete med Kristina Kjær för Menu, bordslampa­n Karl- Johan för New works och Diagonal bord och bänk för Woud.

I höstas inredde hon ett rum för &tradition i Coco Chanels magnifika lägenhet i ett privathus i Paris. En dold passage till köket i de antika träpaneler­na avslöjar att rummet en gång användes som matsal, men i dag fungerar det som vardagsrum. Husets historia va renviktig inspiratio­nskälla, berättar Signe.

– När man kommer in i lägenheten får man en känsla av storslagen­het och prakt. Det var viktigt för mig att möblerna vi valde fungerade tillsamman­s med husets historia. Jag valde några av de mest ikoniska möblerna i & traditions kollektion, som Arne Jacobsens och Flemming Lassens so a Mayor.

 ??  ?? Signe Hytte inredde Coco Chanels lägenhet i Paris på uppdrag av & tradition. Lampan Journey av Signe Hytte för & tradition.
Signe Hytte inredde Coco Chanels lägenhet i Paris på uppdrag av & tradition. Lampan Journey av Signe Hytte för & tradition.
 ??  ?? Formgivare­n Signe Hytte.
Formgivare­n Signe Hytte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden