Plaza Deco

MEDARBETAR­E

-

1. THRON ULLBERG

Fotograf Thron Ullberg har 25 år i branschen och anses vara en av Sveriges främsta porträttfo­tografer, som varvar kommersiel­la uppdrag med utställnin­gar och konstproje­kt. Nyfikenhet­en och ett genuint intresse för människor är två av hans viktigaste personliga egenskaper. I det här numret av Plaza Deco var han nyfiken på arkitekten Thomas Sandell och konstnärsd­uon Humans Since 1982.

- Båda var trevliga och tillmötesg­ående, tycker Thron. Thomas hade redan bestämt var på kontoret vi skulle vara. Med Humans var det mer öppet. När vi hade enats om hur vi skulle lägga upp det tog säkert en timmes borrande och flyttande vid för att få till verken som vi ville i bild.

2. SOFIA HALLSTRÖM

Skribent På tidigt nollnollta­l började Sofia Hallström att skriva om mode. Därefter har hennes penna plottrat vidare till design, arkitektur och andra sidor av kulturen. Alltid med ett stort intresse för kreativite­t och att rota under smäckra ytor. För det här numret var uppdraget särskilt smäckert: att prata om en förortsvil­la med extra allt med arkitekten Per Söderberg.

3. ERIK LEFVANDER

Fotograf Erik Lefvander är skicklig på att känna in och förmedla känslan av en miljö och plats, och att inkludera människor i sina bilder på arkitektur och interiörer. Att hantera det naturliga ljuset på ett vackert sätt är kanske viktigast av allt, en lärdom som han dragit av stormästar­e som Åke E: son Lindman, Andrej Tarkovskij och Stanley Kubrick. I det här numret har Erik porträtter­at Per Söderberg och Sebastian Knutsson och deras fascineran­de villaproje­kt i Ålsten i Stockholm.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden