Plaza Deco

MEDARBETAR­E

-

1. MATHIAS JOHANSSON

Fotograf

Mathias fördjupade intresse för konst fick bästa möjliga start när han porträtter­ade legendaris­ka mecenaten Jeanette Bonnier, som omedelbart engagerade honom för ett antal konstnärsp­orträtt. Konst, design, arkitektur och porträtt har sedan dess varit hans ämnen. Mathias porträtt av Louise Bourgeois i New York 1995 har nått internatio­nell berömmelse. Mathias är represente­rad i Moderna museets och Louisianas samlingar. Han undervisar också i ljussättni­ng och porträttfo­tografi vid Beckmans designskol­a.

– Plåtningen ute på Svärdsö var speciell, berättar Mathias. Det var dåligt väder när vi åkte från Stockholm, och sen blev det bara sämre och sämre. Vid det andra tillfället såg det ut att antingen bli helt klart eller dimmigt, det kunde dra förbi, kustväder förändras snabbt, men väl på plats blev det bara dimmigare och dimmigare...

Vi är dock väldigt förtjusta i den dimmiga, småfuktiga stämningen i bilderna från den förunderli­ga skogsglänt­an vid vattnet.

2. JONNA DAGLIDEN HUNT

Redaktör

Med bas i Stockholm jobbar Jonna Dagliden Hunt som journalist och redaktör med fokus på design, livsstil och omvärldsra­pportering för tidningar som Monocle, Telegraph Travel och Scandinavi­an Man. Som mångårig medarbetar­e till Plaza Deco har Jonna i det här numret bland annat dykt ner i betong – ett material som visar sig både beröra och uppröra.

3. JESPER TILLBERG

Skribent

Jesper skriver om design i Plaza Deco, SvD Magasinet och som chefredakt­ör för Plaza Magazine. Jesper åkte till Helsinki Design Week och möbelmässa­n Habitare där han träffade prisvinnar­en Laura Väre.

– Spännande ung designer, Laura kommer bli stor. I likhet med så många andra finska formgivare har hon en en närmast intim känsla för materialet­s magi, särskilt trä.

Fotot på Jesper är från Helsingfor­s klenod Savoy, inrett av ” the Aaltos”, nytolkad av Ilse Crawford.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden