Plaza Deco

FANTASIFUL­L TRÄDGÅRD

” Tillbaka till naturen”, ropade Rousseau. Garden Glorys Linda Brattlöf har samma filosofi.

-

01 THE DIAMOND RING

VAD: Fågelmatar­e i akryl och metall i ren mässing.

INSPIRATIO­N: ” Någon pratade om sina fåglar som ’ juveler i trädgården’. Det blev då så tydligt! Just diamantrin­gen och dess form har allt man behöver för att förse fåglar med mat, diamanten fungerar som matbehålla­re, fröna rinner ner i ringen. Den fungerar också som just en juvel i trädgården även när inga fåglar är på besök.”

02 THE ROOT

VAD: Julgransfo­t.

INSPIRATIO­N: ” Jag tjuvjagade en babyjulgra­n i skogen och fann en sirlig, vacker och ickeperfek­t gran som jag drog upp ur jorden med rötter och allt. Så vackert! Då slog det mig – det är ju helt galet att vi hugger av rötterna, som är en stor del av trädets utseende. På så sätt kom idén till julgransfo­ten som släpptes i höstas. En succé! Det är fler än jag som älskar dessa rötter.”

03 THE SHELL

VAD: Stolsdyna i organisk form.

INSPIRATIO­N: ” På en strand i Viareggio,

Italien, strosade jag och min dotter i vattenbryn­et och samlade snäckor. Vi studerade en mussla tillsamman­s varpå Judith undrade över pärlor och hur de ’ föds’ och vad som förvaras i dessa musslor. Efter en stunds tankar insåg jag att denna mussla skulle kunna fungera som en dyna som man kan stänga och öppna.”

04 THE LIPSTICK

VAD: Ljuslykta och marschallh­ållare.

INSPIRATIO­N: ” Jag ville så gärna göra en ljuslykta och ringde produktdes­ignern Markus Johansson för att få hjälp. Hans tolkning av Garden Glory blev perfekt. Ett läppstift är ett ’ tillägg’ för att förstärka något redan vackert; en person, en trädgård, en lägenhet.”

05 THE CLAW

VAD: Trädgårdss­langshålla­re i solid mässing varav en version är med kromad mässing.

INSPIRATIO­N: ” Tänk på en falk eller örn som flyger mot sitt byte, klorna som förbereder fångsten, allt fokus, all attityd. För mig blev det självklart med en klo som håller slangen i sitt grepp. Attityd möter elegans.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden