Plaza Guiden (Husguiden och Kök & Badguiden)

MARMOR & MÄSSING

MED FÄRGGLADA INSLAG

-

– Det är verkligen hopplöst att hålla mässing snyggt, men det är värt att behöva putsa lite varje dag för att få ha detta drömhandfa­t, skrattar Sara. Familjen Roquet är inte ovana badrumsren­overare, det här är det sjätte badrummet i ordningen. Det fick sitt nya utseende i samband med att familjens nya hus totalrenov­erades innan inflytt. Med varje ny renovering kommer nya kunskaper. Denna gång lärde de sig att de infällda kranarna kräver mycket yta – bakom väggen.

Magnus och Sara med sonen Oliver flyttade in i den ljusa trerummare­n på lugna Östermalm för två år sedan och det uppstod en omedelbar hemkänsla. Nästan allt behövde renoveras och köket måste flyttas för att få två bra sovrum. Badrummet var dock nästan helt nyrenovera­t i svart och vitt.

- Det skulle ha känts rätt hemskt att bara riva ut något som var så nytt. Nu blev det så att vi var tvungna att riva ut badrummet för att kunna flytta köket till rummet vägg i vägg, säger Sara.

Planerna för badrummet tog snabbt form. Tanken var att använda så få material som möjligt och valet föll på marmor och mässing som sedan kombinerad­es med en kommod med front i en mörk, petroleumg­rön ton.

- Vi hade först tänkt mörkblått, men så fort vi såg den här från Superfront förstod vi hur otroligt snyggt det skulle bli, eftersom marmorn drog lite åt det gröna, säger Sara.

Sara och Magnus valde bort kakelplatt­or och klinkers helt. Väggarna vid handfat och toalett är vitmålade och väggarna i duschen består av hela stora marmorskiv­or. På golvet ligger stora plattor av samma marmor.

- Vi lade samma plattor på golvet i hallen utanför. Det ger ett enhetligt intryck, säger Sara.

”Det var skönt att det inte behövdes någon tråkig duschvägg.”

”Vi hade en tydlig vision från början.”

Sara och Magnus hade en tydlig vision hur de ville ha det. En del av det de tänkt behövdes dock inte och det gjorde att badrummet faktiskt blev ännu bättre.

- Duschen blev så stor och golvlutnin­gen var så bra så vi behövde inte sätta upp någon tråkig duschvägg. Det gör jättestor skillnad, konstatera­r Sara.

I taket längs den inre väggen i duschen sitter en ljusslinga dold. Den ger ett dämpat, väldigt behagligt ljus då sonen ska duscha på kvällen och tidiga, trötta morgnar. Infällda spotlights i det sänkta taket ger ett starkt nästan dagsljussk­en när man behöver det.

Dolda rör och sladdar var en viktig detalj. Den vägghängda toaletten, inbyggda blandare och högtalare lämnar rena ytor.

- Vi fick välja mellan badkar och tvättmaski­n, ytan räckte inte. Valet föll på tvättmaski­n och därmed också platsbyggd hyllförvar­ing för frotté och annat. Faktum är att vi inte saknat badkar alls så mycket som vi trodde. Vi älskar vår stora dusch!

 ??  ?? Gyllene flärd. Mässingsha­ndfatet stod högt på önskelista­n.
Gyllene flärd. Mässingsha­ndfatet stod högt på önskelista­n.
 ??  ?? Öppet men avskilt. Det blev en rymlig dusch och plats för tvättmaski­n och förvaring där badkaret var tänkt att stå.
Öppet men avskilt. Det blev en rymlig dusch och plats för tvättmaski­n och förvaring där badkaret var tänkt att stå.
 ??  ?? Generö sa golvplatto­r. De generöst tilltagna golvplatto­rna har självklart golvvärme.
Generö sa golvplatto­r. De generöst tilltagna golvplatto­rna har självklart golvvärme.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden