Plaza Interiör

VäLKOMMEN

- MOA SAMUELSSON, chefredakt­ör

Chefredakt­ören har ordet.

Det finns alla dagar under resten av året – och så finns det julafton. Några förstärkta timmar under förstoring­sglas som vi alla har ett slags medveten strategi kring: Hur, var, vad och med vilka? Och vill vi egentligen fira alls eller vill vi resa bort? Oavsett vad en väljer så är det svårt att låtsas som att detta är en dag som alla andra. Förra året var jag totalt fokuserad på att skala ner min egen arbetsinsa­ts. Jag fick en noga genomtänkt matleveran­s buren till dörren dan före dopparedan, köpte julklappar endast till barnen och så samlade vi ihop bonus de lux e familjen fören skönt framdukad frukostbuf­fé på lokala favoritres­taurangen på själva aftonen, för att sedan skingras i väg på olika firanden. Det var lugnt. Och skönt. Ofattbart att det ska vara så svårt att få till detta tillstånd ändå. Motsatsens dagar har jag även lyckats skapa många av, vilka jag i sann förträngni­ngsanda stuvat längst baki jul minnesgard­eroben.

I det här numret av Plaza Interiör har vi, förutom julen, fokus på köket. Rummet som ju är själva högtiderna­s högborg, om en vill. Myset, baket och glöggen, för några. Eller så är det kanske stearinlju­sen, musiken och kaffet i fokus. Jag älskar för övrigt att det är vi själva som styr över våra traditione­r. Ett eget slags privat universum, fast under allas lupp samtidigt.

Vi har också valt våra drömklappa­r. De presenter vi skulle vilja ge bort. Fast är det något jag egentligen skulle önska oss är det chansen till att stänga av allt, förutom det vi själva fylls på av. Bara någon timmes total blackoutbo­nanza. Efter det kan vi köra på igen. Det låter lätt, fast är synnerlige­n en konst i sig.

Och med det önskar vi på redaktione­n er en skön storhelg. Men framför allt ett stort tack för 2018. För att ni läser, mejlar, tycker till, följer oss på sociala medier, peppar och får oss att tänka till några extra varv i vårt dagliga arbete. Snart kommer det ett nytt inspireran­de år!

”Jag älskar för övrigt att det är vi själva som styr över våra traditione­r. Ett eget slags universum, fast under allas lupp samtidigt”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Titta in i rosa köket, på sid 119.
Titta in i rosa köket, på sid 119.
 ??  ?? Mjukaste mattorna, på sid 98.
Mjukaste mattorna, på sid 98.
 ??  ?? Rofyllt och monokromt, på sid 76.
Rofyllt och monokromt, på sid 76.
 ??  ?? Renaste funkiskärl­ek, på sid 54.
Renaste funkiskärl­ek, på sid 54.
 ??  ?? Årets julkula från Unicef pryds av John Bauers skogsmotiv.
Årets julkula från Unicef pryds av John Bauers skogsmotiv.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden