Plaza Interiör

Hallå där!

18-åriga singer-songwriter­n Svea, eller Svea Kågemark som du egentligen heter, som i våras debuterade med en poplåt som ska stärka tjejers självkänsl­a – samt hyllar det egna sällskapet.

-

Din första egenskrivn­a singel Don’t mind

me handlar om att älska sig själv och att som kvinna våga vara med sig själv, såväl mentalt som sexuellt. Berätta mer, varför ville du skriva en låt om just det?

– För mig är en av de viktigaste sakerna i livet att älska sig själv. Det är något jag vet att många, inklusive jag själv, har kämpat med. Det har funnits perioder i mitt liv där jag har tappat mig själv helt och hållet. Men med hjälp så lyckades jag förändra min syn på mig själv. Jag älskar mig precis för den jag är och hatar inte på det jag inte är. Att ta mig ur den svackan inspirerad­e mig mycket, och ur det föddes min första singel. Att älska med sig själv är ett tabubelagt ämne som många helst inte pratar om. För mig är det viktigt att stärka folk i att våga prata om det man vill. Vad vill du förmedla med din musik?

– Jag vill förmedla kärlek, självständ­ighet, hopp och tro. Visa att det är okej att vara ledsen och arg likaväl som glad. Jag vill att min musik ska inspirera andra till att våga vara sig själva, stå upp för sig själva … och att inte ta skit. Du hämtar dina musikalisk­a influenser från modern soul och r’n’b. Vilka artister har haft störst påverkan på din musik?

– Jag inspireras mycket av Rihanna, Lauryn Hill, Aretha Franklin, Alicia Keys och Stevie Wonder, bland annat. Jag älskar det de gör, liksom deras melodisprå­k och texter, och går alltid tillbaka och lyssnar på deras låtar för att finna inspiratio­n. Jag älskar att peppas av allt från Rihannas coola vibe till Stevie Wonders dansanta musik. Att du gör debut så ung är väldigt imponerand­e. Hur upptäcktes du?

– Jag la upp videor på Youtube när jag var 13 år som en talangscou­t kom över. Jag var ju väldigt liten då så ingenting hände. Däremot hörde han och en producent av sig till mig ett par år senare, det vill säga förra året, för att fråga om jag ville sjunga i en reklamfilm. Det blev inget av den, men de båda trodde så mycket på mig att vi började jobba ihop ändå. Drygt ett halvår senare signades jag av Universal Music och nu är vi här. Vad händer härnäst?

– Jag släpper min första ep i början av nästa år, vilket jag är otroligt spänd över. Det ska bli så kul att äntligen få ut mer musik som visar vem jag är som artist och låtskrivar­e. Den stora drömmen?

– Att min musik tar mig världen över. Jag älskar att resa och ta del av olika kulturer, så jag hoppas att min musik kan möjliggöra det. Utöver det vill jag skriva musik som kan skapa förändring … samt hjälpa andra att finna sig själva och alltid sträva mot att vara sitt bästa jag.

 ??  ?? Flera amerikansk­a labels har redan börjat dra i artisten Svea, Sveriges nästa stora pophopp.
Flera amerikansk­a labels har redan börjat dra i artisten Svea, Sveriges nästa stora pophopp.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden