Plaza Interiör

” VåR DRöM äR ATT BLI EN PLATTFORM FöR KVINNLIGT KONSTNäRSK­AP”

-

handgjorda trätavlor av Joakim Nyström, vilka är fantastisk­t välgjorda och har något alldeles eget. Alina Vergnanos textilkons­t adderar också en fin tredimensi­onell känsla, och så har vi även ett par originalte­ckningar av Alexandria Coe. Vi är båda sakletare så vi har dessutom klätt väggarna med fina små prylar, material och foton som vi samlat på oss på resor.

LUNCH?

– Det ska sägas att maten ofta ligger i en oglamorös matlåda, men att innehållet ändå håller en ganska ambitiös nivå, för det mesta vegetarisk­t med någon form av ost. Osten är hemlighete­n.

VILKA PRYLAR äR VIKTIGAST?

– Självklart konstverke­n som våra konstnärer har gjort. Det ligger så mycket tanke, hantverk och kärlek bakom varje verk. Det viktigaste med både konst och prylar är att man känner något för dem och att de skänker glädje över lång tid. Det kan allt från ett fynd på Tradera till ett originalve­rk göra.

INSPIRERAS AV?

– Entreprenö­rer är våra nya idoler. Nu förstår vi vilket mod och slit som ligger bakom att starta och driva företag. På den konstnärli­ga sidan så tröttnar vi inte på att titta på exempelvis Åsa Stenerhag, systrarna Posternak, Matisse, Lina Scheynius, Hilma af Klint, c__ l__ o, Carlota Guerrero, Anton Alvarez, Georgia O’Keeffe, Wang & Söderström, Emma Bernhard och Kenesha Sneed.

I HöGTALARNA?

– Lustigt nog har vi båda Helenas spellistor som soundtrack, vilket kan bero på att dessa vårdas ömt genom att uppdateras veckovis med nya indielåtar samt gamla 70- och 80-talsfavori­ter. Just nu består topplistan av New Order, Midnight Sister, Dolly Parton, The War On Drugs, Lana Del Rey och Sylvester. Inga konstighet­er att blanda disco och country.

SVåRASTE ARBETSMOME­NTET?

– Att få till balansen mellan en kreativ vision och den affärsstra­tegiska modellen. Vi har så otroligt mycket vi vill åstadkomma och så många fantastisk­a människor vi vill jobba med, samtidigt som det är utmanande att få ihop ekvationen med endast två personer i bolaget.

DAGENS BäSTA STUND?

– När det plingar till i mobilen från en försäljnin­g. Det är den ultimata bekräftels­en på att vi har skapat rätt sortiment och att våra konstnärer­s arbete når sin publik. Vår dröm är att bli en plattform för kvinnligt konstnärsk­ap, och varje försäljnin­g är ett steg åt rätt håll.

 ??  ?? På hyllan munblåsta glasskulpt­urer av Helle Mardahl. På bordet skulptur Doodle av Tufva Design. Vasen av norska Lillian Tørlen är verkligen unik.
På hyllan munblåsta glasskulpt­urer av Helle Mardahl. På bordet skulptur Doodle av Tufva Design. Vasen av norska Lillian Tørlen är verkligen unik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden