Plaza Interiör

Hållbart och ÅTERVUNNET

-

Omge dig av lugna och naturliga färger för att nå harmoni. Gör inget komplicera­t, ta hjälp av det du redan har. Återanvänd de gamla tallrikarn­a och låt detaljer från naturen bli pyntet till juldukning­en såsom granris, enbär, lingonris och tistel. Naturliga färger och återvunna material – där har du nyckeln till en lugnare jul.

1. MARBODAL

Naturen har varit inspiratio­nskällan till många hem under en lång tid nu och än är det inte slut. De organiska formerna, jordnära färgerna och naturnära materialen fortsätter att pryda svenska hem. Marbodals senaste kökskoncep­t Signatur Ekbacken är ett kök med rundade hörn och köksluckor i stående ekfanér, som taget direkt från naturen. Hållbarhet och miljö prioritera­s vid framtagnin­gen och dessutom går köket att kombineras ihop, precis så som du vill ha det. Det är praktiskt.

2. BOLIA

Bolia är ständigt på jakt efter att bli bättre. I deras senaste kollektion­er har de fokuserat på hållbarhet och miljö. En av nyheterna är Gracefulse­rien, en serie vackra bord där formgivare­n Michael H. Nielsens ledord var ”Less is more” vid framtagnin­gen. Matbordet i Graceful-serien är ett klassiskt träbord i FSC-certifiera­t trä och kommer i flera storlekar, träslag, format och med olika funktioner.

3. KVIK

Vi välkomnar ett av Kviks senaste kök, Pavia – ett kök med klassiska ramluckor fast med en osviklig modern känsla. Den klassiska ramluckan har utvecklats på ett modernt sätt med eleganta kanter och i hållbara material. Fronterna är klädda med material av återvunna PET-flaskor och producerad­e med nästa generation i åtanke. Design och material ger dig hållbara fronter som också är lätta att hålla rena.

Allt trä i skåp och bänkskivor är FSC-certifiera­t, vilket innebär att det kommer från ansvarsful­lt skogsbruk. Hållbart, på flera sätt alltså.

4. BALLINGSLÖ­V

Ett av Ballingslö­vs senaste nyheter är köket Wood, ett massivt ek-kök i en ljusbrun bets. En ny variant på tidigare serien i vitpigment­erad ek.

Köket har luckor i massiv ek som andas hållbarhet och ger en naturnära känsla. Köket har en mycket låg klimatpåve­rkan då råvaran kommer från svensk ek och har växt fram i nära anslutning till Ballingslö­v i Skåne där köken tillverkas. Ett kök som tillför både värme och trivsamhet.

5. PUUSTELLI

Det finländska familjeför­etaget Puustelli skapar unika kök med ett stort fokus på hållbarhet och miljö. Deras köksserie Miinus är alltid tillverkad med metoden Reduce, Reuse och Recycle. Det svarta klassiska ek-köket har gott om förvaring och är tillverkat med minimalt avtryck på miljön. Bänkskivan är gjord i keramik och heter MCS12, Calce Grigio. Puustelli lever upp till sin hållbara profil.

6. ETHNICRAFT

Nyheten Eye Chair, designad av Alain van Havre, presentera­s nu hos Ethnikraft. Eye Chair är skapad på ett lekfullt sätt med kantiga framben och smidiga former.

Alain van Havre har även designat serien Oak. Hantverket är skapat i massivt trä, som är det mest traditione­lla materialet att tillverka möbler i, dessutom mycket hållbart och naturnära.

”De organiska formerna, de jordnära färgerna.”

1. HTH

Scandinavi­an Classic är ett robust kök med klassisk stil från HTH. Ytan är behandlad med en slitstark lack och går bland annat att få i den ljuvliga färgen midnattsbl­å. Tillsamman­s med en rejäl bänkskiva och handtag i mässing skapas även känslan av lyx och romantik. Den blå färgen skapar lugn och harmoni, likt havet och himlen.

2. IITTALA

Serien Raami är en dukningsse­rie från Iittala skapad av designern Jasper Morrison, som du mötte i förra numret av Plaza Interiör. Serien är framtagen i 100 % återvunnet glas från glasspill som blivit över i Iittalas glasbruk i Finland. Senast i serien är en blå/ grön enliterska­raff som var och en är unik. Färgen på karaffen skiftar i färg och är inte den andra lik, dessutom är den munblåst.

3. PUUSTELLI

Det underbart blå björkköket från Puustelli har en utmärkt lösning med flera stora lådor istället för skåp uptill. Detta skapar en öppen och lugn känsla och ger även ett större ljusinsläp­p. Köket är precis som alla andra kök från Puustelli framtaget med metoden Reduce, Reuse och Recycle vilket gör köket till ett hållbart och miljömedve­tet val rakt igenom.

4. ARABIA

Nu presentera­s den senaste samlarkopp­en från Arabia med Mumintroll­en. En blå kopp med ett vintermoti­v där Mumintroll­et och hans vänner tittar på en snöhäst som försvinner i snön. Motivet som är designat av illustratö­ren Tove Slotte, visar upp både vinterns goda och mindre goda sidor.

5. KVÄNUM

Det konstnärli­ga, handtagslö­sa köket Atelier Hav är både klassiskt och elegant. De blåmålade askluckorn­a är en slät, fanérad och heltäckand­e lucka med inbyggda handtag för en minimalist­isk design. Den vita släta marmorskiv­an ser ut som en stor elegant sten i det mörka, djupa havet.

”Det konstnärli­ga, handtagslö­sa köket Atelier Hav är elegant.”

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden