Plaza Interiör

Sinne för BARN

Jul, barnens tid! Plaza kikar in i barnrum och uterum för aktuella tips som hyllar det färgstarka och fantasiful­la.

- Kuraterat av Jesper Tillberg

1. Vänliga väggar

Fantasi uppåt väggarna? Ja, när Perswall i höstas släppte kollektion­en A Place for Magic med tio tapeter och barnrummet i fokus. Sviten har motiv av stjärnhiml­ar, djur och natur. Målet är att sporra fantasin. Handmålade mönster i mjuka, dova toner och ett visuellt historiebe­rättande. – Vi har skapat tapeter som hyllar barnens fantasi och förtrollan­de värld, där barnen kan upptäcka detaljer i mönstren och hitta på historier. Kanske drömmer de om hur det är att vara astronaut och upptäcka andra planeter eller räkna stjärnor på himlen. Barnrummet ska vara en trygg plats, det har vi tolkat genom att ta fram tapeter i mjuka nyanser som låter fantasi och drömmar stå i fokus. Tapeter som förhoppnin­gsvis både barn och föräldrar kan njuta av, säger Amanda Nordblad, designer på Perswall.

2 Nu är det hjul igen

Barnvagnar är lite av små rullande hem, med sin inredning och interiörer. Årets färgstarka nyhet är – färg. Bugaboo släppte nyligen komfortvag­narna Fox 3, anpassad för olika terränger. Praktiskt för vinterprom­enader. Som färgfantas­t är det extra kul att se hur rik paletten är, utöver ergonomin och ventilatio­nssystem i liggdelen. Även Thule innoverar barnens rullande hem i form av färgstarka nyheter. I linje med Thules fokus på ett aktivt liv kommer Thule Shine med vadderat, vändbart och fällbart säte samt ventilerad, utdragbar baldakin.

3. Smakfull kubism

Miljösnäll barnmat i tufft designad förpacknin­g har Urban Deli kokat ihop med Gordon Grimlund och Jessie Sommarströ­m, känd från tv-programmet Kockarnas Kamp. Portionern­a om 25 gram kommer i kuber för att lättare matcha livspussle­ts snabba mattillfäl­len. Av priset 45 kr går 8 kr oavkortat till Rajdulari Foundation som bekämpar barnäktens­kap och barnarbete.

4. Sagolik storytelli­ng

Kan design och illustrati­on sporra fantasin? Kanske. Charlie Tells prints är handmålade av märkets ena grundare, Sophia Lidenstam. Charlie Tell – notera att namnet liknar ordet storytelle­r – är en egen sagovärld av figurer. Varje säsong tar en ny karaktär klivet in i barnrummet­s handling, nu i vinter rävarna Ruby och Ross. Målet är att stimulera fantasi och lek. Tänk en barnrummet­s Beatrix Potter. AW21 är mestadels tillverkad i ekologisk bomull. Till julen släpps plagg i rödrutigt.

5. Färgstark FOREO

När beauty- och techbolage­t FOREO i höstas släppte ultrahygie­niska, soniska silikontan­dborstar för barn blir borstninge­n onekligen mer färgstark. Fin design, med bakteriere­sistent borsthuvud. FOREO har gjort sig kända för att skaka om skönhetsbr­anschen, nu även tandvård. Modellen ISSA 3 kommer med barnvarian­terna ISSA Kids och Baby. Imponerand­e lång batteritid

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden