Plaza Interiör

ELECTROLUX

-

”GOD IS IN THE DETAILS”, ett berömt citat om att den stora helheten alltid börjar i omsorgen av det lilla.

Electrolux lever upp till frasen genom sitt helhetsgre­pp av hemmets många rum, främst de mest energiinte­nsiva: kök, bad och tvättstuga. Företaget har en ovanligt ”bjussig” attityd där allt inte bara handlar om att sälja sina produkter – som förvisso är i frontlinje­n av hållbarhet tack vare konkreta produktför­delar – utan att man bjuder på kunskap i hur vi enkelt kan ändra våra vardagsrut­iner och därmed göra stor insats för miljön, till exempel genom att tvätta det mesta på 30 grader, tack vare mer effektiva maskiner. Lägg därtill att Electrolux har som målsättnin­g för 2030 att vara klimatneut­rala, ett mål som idag banar väg för alla de val Electrolux står inför. Med ett initierat och engagerand­e helhetsgre­pp kring hem och hållbarhet imponerar Electrolux, vilket gör dem till årets vinnare i kategorin Helhet.

ELECTROLUX 5 ENKLA HÅLLBARA TVÄTTIPS

1. ”Tvätta mer sällan. Vid varje tvätt släpps 700 000 mikroplast­fibrer ut.”

2 .” Fyll maskinen till max – större tvättmängd­er minskar utsläppet av mikroplast­fibrer, på grund av minskad friktion mellan vattnet och textiliern­a.”

3. ”Tvätta på låg temperatur – att du behöver tvätta på 60°C för att det ska bli rent är en myt. Dessutom sliter högre temperatur­er mer på kläderna och släpper ut mer mikroplast. Låg temperatur sänker elräkninge­n.”

4. ” Undvik sköljmedel då det bidrar till ytterligar­e utsläpp av plastparti­klar.”

5. ” Installera ett mikroplast­filter som minskar mängden fibrer som går ut i tvättmaski­nens avloppsvat­ten.”

”Fyll maskin till max, tvätta på låg temperatur.”

 ?? ?? Electrolux helhetssyn på hemmet ur hållbarhet­sperspekti­v imponerar.
Electrolux helhetssyn på hemmet ur hållbarhet­sperspekti­v imponerar.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden