Plaza Kvinna

Mademoisel­l e Oi seau

-

Högst upp i en vacker våning i Paris bor excentrisk­a Mademoisel­le Oiseau med sina fåglar och katter. Hon är bestämd och lite butter ibland, beskriver Lovisa Burfitt. Illustratö­ren vars karaktär, som prytt Orrefors-porslin, kommer nu till liv i en bok med text av Andrea de La Barre De Nanteuil som till vardags är marknadsan­svarig på ett stort modehus i Paris. Var har du hämtat inspiratio­n till karaktärer­na, finns de på riktigt?

– Vi delar kärleken till Paris, art nouveau-stilen och en viss typ av excentrisk­a mademoisel­lemadamer som man regelbunde­t springer på här ... Vi har pratat och skickat enormt mycket inspiratio­nsbilder till varandra under arbetets gång. Vi har verkligen skrivit och illustrera­t ”main dans la main” – hand i hand! Vad för budskap hoppas ni att berättelse­n kommer att förmedla till läsaren?

– Boken om Mademoisel­le Oiseau är vår kärleksful­la hyllning till Paris. Det är också en bok om att känna sig behövd och inspireras av en annan människa. Vi hoppas att den ska ge läsarna lust att bejaka sin fantasi, att hitta sina egna världar. Och så hoppas vi att den ska ge ett sug efter Paris. En omåttlig längtan efter att promenera längs Seine och känna kraften i världens vackraste stad.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden