Plaza Kvinna

Ea Henrik sson

-

I samband med sitt succédebut­album under 2012 hann Linnea Henriksson sälja guld, bli första svensk efter Kent att spelas mest på Spotify samt åka på turné med Gyllene Tider. Nu släpper hon sitt andra album. Berätta hur tiden efter debutalbum­et varit. Trodde du någonsin att det skulle slå så stort?

– Nej, i ärligheten­s namn så är det fortfarand­e lite ”nypa mig i armen”-läge när jag tänker på allt som hänt och allt som möjliggjor­ts. Det känns väldigt lyxigt att så fullt ut få satsa på min musik, det har ju i sig lett till massor av grejer. Jag har fått spela live väldigt mycket det senaste året och känt ett enormt stöd från min publik. Det har verkligen varit en tid av att leva ut lite barndomsdr­ömmar vilket jag hoppas få fortsätta med nu. Har du något kul minne från turnén med Gyllene Tider?

– Det var hur mäktigt som helst att göra den turnén och ja, lite sjukt såhär i efterhand att tänka på att jag spelat för över 260 000 personer en sommar och checkat av spelställe­n som Ullevi och Tele2 Arena. Sedan var jag ju förband, och med det kommer ett ansvar och det är inte självklart att huvudakten­s publik tar emot en – men thank God, det gjorde de! Ungefär i mitten av turnén spelade vi i Örebro där främre raden, en rad som i stort sett bestod av samma personer under hela turnén, överraskad­e mig med att blåsa upp ballonger i samma färger som min scendekor så att det matchade och började veva med dem i skyn under min kärleksbal­lad Dansa med mig. Jag bölade nästan hela låten igenom, blev så himla rörd, och de fortsatte sen att ta med ballonger alla kommande spelningar. Vad drömmer du om?

– Mycket. Drömmar blir bränsle när något känns tungrott. Jag drömmer om att bli gammal, få uppleva en vettigare värld, se mina nära och kära lyckliga och få fortsätta arbeta med det jag älskar. Bland annat. • •

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden