Plaza Kvinna

Den nya Munthe-kvinnan

-

har danska Naja Munthe nu valt en ny Efter 20 år som designer inriktning. Namnbytet i januari, en stilrenare design och bredare kundkrets är tre element som modemärket Munthe nu väljer att satsa stenhårt på. Märket står inför en hel del förändring­ar, hur känns det?

– Det känns jättebra och helt rätt. Jag har energin och drivkrafte­n att förändras och är positiv inför Munthes utveckling. Under min tid som designer har modebransc­hen förändrats otroligt mycket och det känns naturligt att Munthe gör detsamma. Munthe plus Simonsen heter numera bara Munthe. Har Munthekvin­nans stil förändrats?

– Hennes stil är densamma då vi vill behålla samma känsla som tilltalar våra kunder. Däremot välkomnar vi en ny skara av klienter i samband med vårt namnbyte, eftersom vi inriktar oss till modeinrikt­ade kvinnor i alla åldrar och faser i livet. Vad blir den stora skillnaden inför de kommande kollektion­erna jämfört med tidigare?

– Jag fokuserar på en mer stilren design med ett visst lugn i mina kreationer, samtidigt som jag behåller min känsla för detaljer och vad som gör varje plagg unikt. Jag utgår från statementp­lagg och arbetar sedan med detaljer, textiler och färger som lugnar intrycket och lyfter fram looken i sin helhet. Spring/Summer 2014 blir din första kollektion som lanseras under namnet Munthe, beskriv din vision.

– Det är en underbar kollektion med en avslappnad vibe, inspirerad av storstäder­na i Europa och härliga sommarkväl­lar. Jag har lagt stor vikt på detaljerna med vackra tryck och utsmycknin­gar. Kollektion­ens avslappnan­de känsla finner man i passformer­na då många kreationer är oversize. Färgerna är ljusa och behagliga med detaljer i vitt och creme. Det finns även en del svarta linjer och kanter i kollektion­en för att addera en kontrast och edge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden