Plaza Kvinna

R om di g

-

Till vardags driver hon bloggen Niotillfem. Nu är skribenten Sandra Beijer aktuell med sin första bok Det handlar om dig. En roman om den första, stora kärleken. Du skriver poetiskt men ändå så att man känner igen sig, är det så du upplevt uppväxtåre­n?

– Jag tror inte att jag upplevde mina tonår särskilt poetiska och ljuva när jag levde mitt i det. Snarare tvärtom – jag ville bara bort och iväg, och ut från den. Längtade hela tiden till något annat och något större. Det är ju rätt knixigt att vara sexton-någonting. Jag var så orolig över hur andra skulle uppfatta mig och om jag alltid skulle känna det där tunga, mörka i bröstet. Du driver en framgångsr­ik blogg, har det hjälpt dig att hitta dina läsare?

– Jag tror absolut att det nog kan hjälpa mig försäljnin­gsmässigt att ha en stor plattform där jag kan prata om min bok. Mina läsare har fått vara med från att jag skrev bokkontrak­t för ett år sedan. De har fått tycka till om omslaget och har till och med fått hjälpa till att namnge några av karaktärer­na. Jag vill att de ska känna sig delaktiga. Det var ofta dem jag tänkte på när jag skrev boken. Vad hoppas du på att man som läsare tar med sig från din bok?

– Jag hoppas att man kan känna igen sig lite grann, och kanske inte känna sig så ensam i sitt tonårsgrub­bleri.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden