Plaza Kvinna

No mythologie­s to foll ow

-

Nu släpper det danska popundret MØ, aka Karen Marie Ørsted, sitt debutalbum. En intensiv Europaturn­é stundar med stopp i bland annat Milano, Paris, Barcelona och London. Vi följer upp efter succén med EP:n Bikini Daze. Albumet handlar om att vara ung, rastlös och förvirrad. Är det taget från egen erfarenhet?

– Ja, till stor del. Och vibbarna jag får från andra i min generation. Många tonåringar verkar vara förvirrade över hur man hittar sin plats att skina i ett modernt västerländ­skt samhälle. Jag försöker komma över det genom att skriva sånger, det är så jag får all frustratio­n ut ur systemet. Det är viktigt att ha en plattform för att uttrycka sig. Du har fått stor uppmärksam­het utomlands, hur känns det?

– Jag är så glad och hedrad att människor verkar gilla det jag gör. Det gör att jag känner mig förstådd och ger mig hoppet att jag kan sprida lite solsken till människor jag inte känner. Jag går inte runt och tänker att människor vet vem jag är, men om de kommer upp till mig och säger att de tycker om min musik så blir jag jätteglad, och om de tycker jag suger då antar jag att jag inte kan göra något åt det!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden