Plaza Kvinna

Nesbitt

-

Halvsvensk­a Nina Nesbitt har redan kallats The sound of young Britain av ingen mindre än The Times. Själv beskriver hon hur hennes indypop influerats av två delar: uppväxten i Skottland och mammans svenska rötter. Nu släpper hon sitt debutalbum, Peroxide, med bland andra Lily Allen som gästartist. Vad handlar din musik om?

– Texterna refererar till aktuella situatione­r. Selfies exempelvis är en modern göra-slut-sång, om hur man låtsas vara någon annan för att den andra ska inse vad de går miste om. Då visar man upp ett lyckat jag, men i själva verket är det fejk. Har du influerats något av dina svenska rötter?

– Mamma spelade en massa Abba när jag var yngre. Svenskar är kända för att göra fantastisk popmusik. Eftersom jag har växt upp i Skottland har popinfluen­serna gift sig med indy. Vad har du för tips till unga idag?

– Var bekväm i vad du gör. Om inte, så kommer det att synas. Min låt Two Worlds Away handlar om att vara ung och inte veta vem man är. Jag tycker det är viktigt att ha äkta människor runt sig. När man är ung handlar det så många gånger om att passa in bland de populära.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden