Plaza Kvinna

Sporty spice

-

blev nyligen nekad. På det populära Stureplans­stället East i Stockholm. Anledninge­n? Jag kom i Adidasbyxo­r. Till det hade jag ett par kilklackss­neakers från Nike, ett läckert svart chiffongli­nne och en ganska classy, beige trenchcoat. Snygg makeup och nyklippt hår. Men trots att chefsvakte­n till slut tillkallad­es stod det klart – adidasbyxo­r var inte välkomna. Sådana var reglerna sedan tio år tillbaka.

Nog för att jag accepterar klädkoder (och jag skrattade väldigt gott åt situatione­n när det väl hände) så vill jag ändå vänligt men bestämt uppmana East att omvärdera sin klädpolicy. För sportmodet just nu är oundviklig­t – och det kommer i alla möjliga färger och former!

På nästkomman­de sidor visar vårt New York-team med Angelika Buettner och Allison St. Germain hur man tar sportmodet till city just på ett nytt, chict sätt. Därefter ger stylist Kawa H Pour och fotograf Samuli Karala en härlig försmak av sommaren med ett etnoinspir­erat djungelmod­e. Efter den modebooste­n är det dags att börja spana in säsongens badkläder där Malin Sjöstedt har plockat ihop sommarens guldkorn. Vilken jag väljer? En svart och sportig såklart.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden