Plaza Kvinna

Vi möter: Little Dragon

-

Spana in Ikeas nya PS 2014kollek­tion. Den här spegeln är designad av Margrethe Odgaard och inspirerad av en resa i Östeuropa. Mått: 60x90cm och priset 299 kr. Konstnärer­na Jiro Taniguchi och Lorenzo Mattotti har illustrera­t Louis Vuittons senaste Travel Books för Venedig och Vietnam. Shoppas på louisvuitt­on.com. Att se Yukimi Nagano i Little Dragon röra sig på scen är en fröjd. Att höra hennes röst är magiskt. Nu släpper Göteborgsb­andet sitt fjärde efterlängt­ade album och återigen levererar de en hybrid av sounds som kommer höras under lång tid framöver. Berätta om den nya musiken, vad är det egentligen som skiljer sig?

– Den är både energirik och mer sensuell. Jag skulle säga att den är poppigare, med fler dansinflue­nser. Mer av en resa! Vad har ni gjort de senaste tre åren?

– Haft skrivkramp, men vi har skrivit ändå för att fortsätta tills det släpper. Det handlar om att utmana sig själv! Vad har ni lärt er på de åren som gått sedan debuten 2006?

– Att samarbeta och inte vara så stolta. Det är bra att ta till sig för att utvecklas, men även att stå på sig. Vem inspireras du av?

– Massor! Jag är ett stort Kate Bush-fan. Jag älskar Janet Jackson, Beyoncé och Kendrick Lamar. Ni har turnerat världen runt, vad drömmer ni om nu?

– Att leva i det. Att vara i studion. Jag är lycklig när vi utvecklas och inte stagnerar. Hur ser ni på hypen?

– Vi hänger inte med i det, vi bara kör och tänker inte så mycket. Men det är ganska gött, och nu är vi lite redo för det igen. Ska det vara så här sjukt? Samtidigt är det det som är kul!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden