Plaza Kvinna

S!

-

Jillian Banks är L.A-tjejen som upptäcktes av en brittisk radiokanal för lite över ett år sedan. Då fanns hon inte på varken Instagram, Twitter eller Facebook. BBC nominerade henne till Sound of 2014, och sedan dess har hennes musik spridits som en löpeld. Vi fick en pratstund med henne över Skype inför debutalbum­släppet i sommar. Hur började du med musiken?

– Det började som terapi för mig när jag gick igenom en tuff tid som tonåring. Jag lekte med ackord och tog inga lektioner utan lärde mig själv naturligt. Musik var den tryggaste saken i världen. Jag kände mig fri och mindre ensam och hjälplös. Jag visste att den kraften skulle finnas i mitt liv. Är musik ditt sätt att hantera dina känslor?

– Ja, verkligen. Jag använder alltid musik på det sättet. En viss känsla kan vara svår att sätta ord på men med melodier och ackord är det lättare. Ibland måste man få ut monstret inom sig. Dina texter är personliga, vem är du?

– Jag skriver mycket om förhålland­en, dynamik mellan människor, kärlek, hjärtekros­s och lycka. Ni kan lära känna mig genom musiken. Hur känns det att få stå på scen?

– Jag började framträda det här året och det är stor skillnad att få vara nära publiken. Man kan känna människor connecta med musiken och efter spelningen har de berättat att de kan känna igen sig i texterna.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden