Plaza Kvinna

Feben s designin tresse

- Av cecilia persson

Den svepande röda klänningen som 22-åriga Feben bar under en av de första eliminerin­garna hade hon sytt helt själv, och det är långt ifrån det enda plagg hon har skapat. I sin blogg skriver hon om sin ambition att bli designer, och vi bad henne såklart att berätta mer! Hur väcktes din dröm om att bli designer?

– Jag har alltid velat jobba inom mode. Jag älskar kläder, och när det kom nya stilar som jag gillar undvek jag att köpa nya kläder, jag sydde om mina gamla istället. Jag bestämde mig för att satsa på design när jag märkte att jag ibland sydde vissa plagg som inte var inne just då, men som efter ett eller två år var helt inne. Alla ville ha det och man såg det i alla butiker. Då förstod jag att jag kan detta och ville satsa på det mer. Vad designar du helst?

– Eftersom jag pluggar design så syr jag jättemycke­t. Jag har sytt klänningar, blusar, underkläde­r, korsetter och byxor, och nu syr jag en jacka och min studentklä­nning. Jag tycker att det är roligast att sy klänningar, men så småningom vill jag även börja med herrplagg. Drömperson­en att bära dina plagg?

– Jag har inte någon specifik person som jag vill ska bära mina plagg. Jag vill helst se dem på alla människor. Mina plagg ska inte kosta jättemycke­t, jag vill att alla människor ska ha råd med det. Vad gör du om tio år?

– Om tio år tror jag att jag har mitt eget företag med en stor och känd butik inne i stan. Jag hjälper människor, har kanske fått barn eller adopterat, jobbar som modell för stora visningar och är en väldigt duktig och respektera­d affärskvin­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden