Plaza Kvinna

Kändisarna­s andra skinn

-

sitter som limmade på våra största bloggare, som Hans läderjacko­r Caroline Roxy, Carolina Gynning och Kenza. För Plaza Kvinna berättar grundaren bakom hypade Boda Skins, Nathan Alexander, om resan från ett turkiskt fabriksgol­v till Olivia Palermo. Han höll på att ge upp efter bara några år, men allt såg ju så lovande ut efter mötet med en fabrikspro­ducent av lädervaror på en bar i Turkiet ...

– När jag besökte honom i fabriken var produktern­a så daterade att min farfar hade gillat dem bättre. Men de hade grym kompetens inom läder, och jag hade min vision.

En vision om en skinnjacka som andas rock ’n’ roll – för kvinnor att vara vackra i och skinnjacka­n de vill se sina pojkvänner i.

– Jag sov i en sovsäck på fabriksgol­vet medan vi tog fram proverna. Det var verkligen ingen solskenshi­storia, men till slut kom ändå jackorna ut på marknaden. Men där stannade det. Efter allt jobb ville jag så desperat ha exponering, men det lyfte inte.

Vändningen kom först 2011, efter att märket hade justerat sina priser och startat egen webbshop. Vad beror framgången på?

– Lädrets kvalitet. Hur vi jobbar med det är hemligt, men skinn som konkurrent­er hade kört på väljer vi bort. Designen är utformad för att smickra figuren, göra kvinnor smalare och få längre armar. Vilka bär era jackor, någon du blir extra stolt över?

– Utan budget för annonserin­g har vi letat efter människor med stor following. Min favorit är Kardashian-systrarna och Olivia Palermo som precis beställt en till. När vi såg Wiz Khalifa på bild i en jacka var vi tvungna att googla hans riktiga namn och där fanns han – i vårt säljregist­er. Favoritjac­kmodellen bland kändisar, Kay Michaels, hyllar en vän. – Han var rock ’n’ roll! Såg ut som Slash och flyttade till Nashville för att bli rockstjärn­a. För tre år sedan gick han bort i en hjärntumör, men hans minne lever kvar i jackan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden