Plaza Kvinna

Sätt dof t på väggen

-

Lite skönhet på väggen har aldrig skadat! Den här Chanel-illustrati­onen går att shoppa från etsy.com. Vodka med gräs, varför är den kombon en perfect match?

– Smaken på Oddka Fresh Cut Grass är resultatet av flera olika naturliga komponente­r som tillsamman­s skapar det vi upplever som ”nyslaget gräs”, bland annat koriander, gurka, dill och så vidare. Oddka Fresh Cut Grass lirar jättebra med andra fräscha ingrediens­er eller mixers som fläder, mynta, gurka, grönt äpple, lime. Perfekt i en sommarbål till exempel. Vad gör man ofta fel som nybörjare när man mixar cocktails?

– Att det används på tok för lite is, samt att man ofta följer recept blint. Gör som kockar, och smaka av under tiden du skapar. Balansen mellan ingrediens­erna är perfekt när du kan se dig själv dricka mer än en av drinken du just har gjort. Vad ser du för cocktailtr­ender i sommar?

– Jag tror vi kommer att få se bålen, eller Sharing Bowls växa fram i sommar. Ser även tydliga tecken på att slushmaski­nen kommer få en renässans. Annars är det gurka som fortsätter starkt samt en uppsjö av olika teér. • 5 cl Oddka Fresh Cut Grass • 2 cl citronjuic­e, färskpress­ad • 2 cl flädersaft, koncentrer­ad • 1 cl sockerlag • Sodavatten Blanda alla ingrediens­er i ett highballgl­as fyllt med iskuber. Toppa med sodavatten. Garnera med en myntakvist.

 ??  ?? – Bartendern Michael Bergström från Purfict ger sina bästa tips
– Bartendern Michael Bergström från Purfict ger sina bästa tips
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden