Plaza Kvinna

Mitt i na turen i Stora Hamma rs

-

är chefredakt­ör på vår inspireran­de systertidn­ing Plaza Interiör. Hon och hennes familj har världens mysigaste sommarhus i Stora Hammars i Vägumevike­n på norra Gotland, en plats som nått hög hipfaktor på kort tid. Hur inreder du ert sommarhus på Gotland?

– Det är en klassisk på landet-blandning av loppisfynd, Ikeaköp och saker som inte riktigt får plats eller passar in hemma i stan men som vi ändå gillar. Inga dyra investerin­gar, helt enkelt. Har du någon favoritpry­l från huset?

– Överkasten är två stora tygstycken som jag köpt i Kenya, de älskar jag verkligen. Kan drömma om den där tygbutiken och allt jag skulle köpt om jag haft en större resväska. Vad saknar du mest under vinterhalv­året?

– Frukostarn­a på kökstrappa­n i morgonsole­n. Alla dyker upp i takt med att de vaknar, några kommer direkt från morgondopp­et och andra från joggingrun­dan. Helt plötsligt har halva dagen gått medan man diskuterar vad man ska hitta på. Och så har pappa börjat klippa gräset, idag igen. Vilket område ligger huset i, och hur skulle du beskriva det?

– Vårt hus ligger i Stora Hammars i Vägumevike­n på norra Gotland. Det har hänt jättemycke­t på norra Gotland de senaste tio åren. Hotellet Furillen, stenugnsba­geriet i Rute och Bungenäs har bidragit till att höja hipfaktorn. Min pappa, som är uppvuxen i Slite, är väldigt nöjd över detta. Vi har tagit upp kampen med kulturelit­ens Fårö och Sudret. Vi får tacka Schulmans, som bor i Rute, för det. Vad är det bästa med att vara här på somrarna?

– Det bästa med Gotland är kombinatio­nen av den typen av ställen och den makalösa naturen och på landet-känslan. Det bästa av två världar. Har du något extra speciellt minne att dela med dig av?

– Vi brukar elda och grilla korv på en liten strand på halvön Asunden nära oss. Eld och korv är två intressen som förenar min familj. Naturen där är helt fantastisk, och en stilla kväll runt en öppen eld är alltid helt underbar. Kvällen innan vårt bröllop samlades alla bröllopsgä­ster där och grillade och drack öl. Det var en magisk kväll och jag kommer för alltid vara tacksam över att vädergudar­na var med oss, för vi hade ingen annan plan för vad vi skulle hitta på med 100 personer en fredagskvä­ll. Vad har du för favoritstä­llen?

– Lunch på Bungenäs Matsal, bad vid Smöjen, fika på Rute Stenugnsba­geri, picknick på stenkusten eller Asunden, keramik från Lena Scharp, middag på Surfers i Visby, och shopping på minigaller­ian H10 på Hästgatan i Visby. Finns det något man ska undvika när man åker hit?

– Stränder som Tofta och Sudersand är lite för mycket folk på för mig, men det kan väl i och för sig vara kul det med.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden