Plaza Kvinna

”Är man en som att göra

-

ett av United Screens nytillskot­t, pratar in i kameran. Just nu tipsar hon om sina sju bästa bebisgreje­r på sin Youtube-kanal. Efter att ha varit med i Youtube-serien Gravid vecka för vecka blev hon ombedd att starta sin egen kanal som följer hennes mammaliv. Jämsides med det driver hon den webbaserad­e butiken GlamMom.se, som också finns som fysisk butik på Norrmalm i Stockholm. I år blev hon även utnämnd att medverka i United Screens dokumentär­film som lanserades under våren. Vanja Wikström pratar snabbt. Hon är ivrig på att få berätta om livet som mamma.

– En grej var att jag var öppen med mitt planerade kejsarsnit­t, svarar hon på frågan om varför just hennes kanal blivit så populär.

– Jag lämnade ut mig själv i det ämnet. Filmteamet var med under förlossnin­gen. På min egen kanal fortsatte jag att dela med mig av min kejsarsnit­tsresa, tittarna fick till och med se hur mitt ärr läkte. Ens följare kommer ett steg längre. Allt går åt det hållet. Tidigare läste man om kändisar i tidningar, sedan lite närmare i bloggar – och på Instagram fick man se vad de äter till frukost. Nu tar man nästa steg: man vill se dem röra sig, man vill hänga med, man vill se dem live.

Nu sitter Vanja på samma innergård som Stina. På bordet framför dem står koppar med Youtube-loggan. Honkamaa Bergfors refererar ofta till Vanja, mer än till sig själv, och fortsätter med sin lätt norrländsk­a dialekt:

grejer så har man större chans

lyckas.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden