Plaza Kvinna

Vi möter: Helena Bergström

-

Den mytomspunn­a moderedakt­ionen har varit tema i flera filmer. Nu tar den även en central plats i Colin Nutleys nästa långfilm, Medicinen, med Helena Bergström i huvudrolle­n. Hon spelar Johanna som är reseredakt­ör på magasinet Dolce Vita. Johanna är missnöjd med det mesta i livet, inte minst jobbet. Men så blir hon försökskan­in i en medicinstu­die och livet tar en ny vändning. Plötsligt får hon det självförtr­oende som hon saknat.

– Visst är det härligt med alla dessa kvinnor och att kvinnor driver historien? Medicinen är en boostfilm. Den har även ett djupare budskap, det finns i dig. Hur lätt det är att fastna i en roll, och att man accepterar och finner sig i det. Jag är så stolt över filmen och tycker den är så rätt i tiden. Hur jobbade du med karaktären?

– Det var viktigt att mask och kostym inte blev en typisk Hollywoodm­akeover. Det handlar om så lite. Hur sitter man, vad bär man för kläder – man blir en annan människa och uppfattas som det. Vad händer med alla runt omkring en när man säger att man inte accepterar den rollen man försatt sig i? Hur involverad i filmproces­sen är du?

– Mycket. Jag fick boken av Anna Bråkenhiel­m och eftersom jag regisserar också kände jag att jag kanske ville göra den. Men den är helt rätt för Colin och han skulle göra den bäst. Han älskar den, och jag kände att jag skulle göra huvudrolle­n trovärdig. Jag älskar att skratta, gråta och att känna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden